Een vriendschap met je ex? Zo pak je het aan

Relatie Maaike Helmer 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Een ex, wie heeft hem niet… Hoe ga je er op een relaxte maar zakelijke manier mee om als jullie daarna weer vrienden willen worden?

 

Bedenk allereerst of je écht vrienden wilt worden. Als je denkt dat vriendschap de weg is om hem terug te krijgen, zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden, en ben je op de lange termijn nog verder van huis

Friends with your ex

Als je toch besluit dat een vriendschap tussen jullie een goed idee is, kunnen deze tips je helpen

1. Take a break

Is het net uit, vermijd dan contact. Jullie hebben allebei tijd nodig om je wonden te likken en een nieuw leven zonder de ander op te bouwen. Men zegt weleens dat je voor elk jaar relatie een maand ‘verwerking’ staat. Psychologie van de koude grond, maar het is zéker goed om tijdelijk even afstand van elkaar te nemen. Is de angel eruit, dan kun je overwegen of je eventueel zin hebt in vriendschap.

2. Het. Is. Over.

Als je met je ex te maken hebt, is het belangrijk dat je één ding telkens in gedachten houdt: het is over. Probeer dit ook naar je ex uit te stralen. Het voorkomt dat jullie dingen laten opborrelen die zich in jullie relatie afspeelden.

3. Houd het zakelijk

Heb je moeite het contact met je ex niet te persoonlijk (en soms pijnlijk) te maken? Probeer het te vergelijken met je werk. Daar probeer je ook voorkomend en vriendelijk te zijn, maar niet het achterste van je tong te laten zien. Wees duidelijk, laat emoties niet overheersen en wijk niet allerlei emotionele zijpaden in.

4. Maak een slalom

Exen kunnen soms de neiging hebben over oude pijnpunten te struikelen of juist te blijven hangen op geromantiseerde herinneringen. Merk je dat één van jullie die richting op gaat, slalom er dan omheen. Begin over een ander onderwerp.

5. Altijd op een publieke plek

Ontmoet elkaar bij voorkeur op een publieke plek. Als je anderen om je heen hebt, gedraag je je automatisch anders, beschaafd in elk geval. Bovendien wordt het niet awkward omdat je hem je huis uit wilt werken.

6. Trek een grens

Wordt een gesprek onverwacht vervelend; je kunt altijd weglopen. Dat jullie samen zijn geweest, wil nog niet zeggen dat je je niet mag bedenken als jullie vernieuwde contact toch niet zo leuk blijkt.

7. Houd het leuk

Wie weet houd je aan je ex wel een goede vriend over. Hij weet immers als geen ander hoe jij met bepaalde dingen omgaat. Geen probleem, zolang jullie allebei maar hetzelfde van de vriendschap verwachten. Dat houdt het leuk.

Deze vrouw komt wel op een héél bijzondere manier over de relatie met haar ex heen >

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen