Opgebiecht: deze dingen deden jullie vroeger als kind (en hoop je dat jouw kind niet gaat doen)

Ouderschap Laurien Bleeker 11 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Ooit waren ook wij jong: kinderen met een eigen willetje en eigen ideeën. Daar stonden je ouders niet altijd achter, daarom deed je vroeger dingen stiekem. Je wist wel dat je die dingen eigenlijk niet kon of mocht doen, maar dat was juist het leukste, toch? Lekker kattenkwaad uithalen.

Als je terug denkt aan je jeugd zijn er vast wel dingen die jij deed, waarvan je wil dat je kinderen het never nooit gaan doen.

Deze dingen deden jullie als kind

Wij vroegen een aantal moeders en vaders hiernaar. Lees en lach mee (maar hoop dat je eigen kinderen dit nooit zullen doen).

Maden over de stoel

Maaike (27): “Ik moest vroeger kip eten van mijn vader. Nou vond ik kip best lekker, maar niet zoals hij het klaarmaakte. Dus toen ik het weer een keer moest eten, wilde ik dat echt niet. Zonder dat hij het doorhad, stopte ik steeds kleine stukjes kip onder het kussen van de stoel waar ik op zat. Mijn vader ziet niet zo goed, dus dat kwam me mooi uit. Mijn bord was leeg, hij blij. Tot het moment dat we aan tafel zaten en de maden over mijn stoelpoten liepen. Mijn moeder gilde het uit en op dat moment wist ik dat ik erbij was…”

Stiekem poepen

Lisa (31): “We gingen altijd op de vakantie naar de camping, met de caravan. In die caravan zat een wc en daar mochten we alleen op plassen. De number two moest ik het toilet aan de andere kant van de camping. Eigenwijs als ik was (ik ging écht niet met een wc-rol rondlopen) poepte ik toch stiekem op de wc in de caravan als daar niemand was. Tot het moment dat mijn vader die bak ging legen… Hij zette ‘m altijd achterop de fiets, maar toen hij dat deed ging dat ding open en klotste de inhoud over zijn arm. Volgens mij had ik hem nog nooit zo boos gezien, haha!”

Hondenpoep op de auto

Naomi (31): “Ooit ging ik een keer naar buiten met plastic zakjes, op zoek naar verse hondendrollen. Die pakte ik op met een zakje en dan smeerde ik de poep uit onder handgrepen van auto’s… En dan op een afstandje kijken of mensen weggingen met hun auto en met hun hand in die hondenpoep grepen. Echt heel slecht, ik hoop niet dat mijn kids dat ooit gaan doen…”

Glittervloer

Lisanne (34): “Ik heb een keer allemaal minikraaltjes verspreid over de hele vloerbedekking op de bovenverdieping, omdat ik een glittervloer wilde.”

Verboden koptelefoon

Daan (30): “Mijn vader had een koptelefoon waar ik niet aan mocht zitten. Natuurlijk leende ik die wel stiekem van hem en natuurlijk ging ‘ie stuk, want zo slordig was ik dan ook wel weer. Toen dacht ik ‘m wel te kunnen maken met plakband. Nou, mijn vader was niet blij natuurlijk, maar ik bleef volhouden dat ik het niet gedaan had.”

In de sloot

Michelle (28): “Mijn buurmeisje ging zwemmen in de sloot achter ons huis, maar ik mocht dat dus niet van mijn moeder. Toen ben ik boos naar boven gerend en heb ik mijn badpak en een handdoek stiekem uit mijn raam gegooid. Daarna ben ik terug gegaan (met kleren aan en die spullen eronder verstopt) en ben ik alsnog gaan zwemmen. Het kroos zat in m’n haar en toch dacht dat m’n moeder het niet door zou hebben…”

Verknipt

Robin (35): “Toen ik een jaar of 9 was wilde ik strings dragen, maar dat mocht niet van mijn ouders. Toen heb ik mijn onderbroeken zo verknipt dat het strings waren haha.”

Caviakeutels

Martijn (34): “Ik had een cavia en die leggen van die harde kleine keuteltjes. Die verzamelde ik, stopte ze in envelopjes en die deed ik bij de buren in de brievenbus…”

Behangplukken

Stefanie (27): “Behang plukken naast mijn bed en het er stiekem af trekken. Tot m’n ouders het zagen natuurlijk.”

Zappen

Kiki (33): “Met een afstandsbediening langs de huizen gaan en tv’s van de buren op andere zenders zetten terwijl ze televisie aan het kijken waren. Zo grappig was dat altijd. Vonden de buren minder hahaha.”

Eieren gooien

Kevin (36): “Op een dag verveelden mijn vrienden en ik ons, dus besloten we een doos eieren te kopen in de supermarkt en die tegen de ramen te gooien bij onze leerkracht. Beetje jammer dat hij ons zag en onze ouders op de hoogte bracht…”

Natte voeten

Frank: (33): “Ik vond het zeer interessant wat er met wc-papier gebeurde in de wc. Dat werd altijd zo zacht als je het erin gooide. Leek me leuk om eens een hele wc-rol uit te rollen en al dat papier in de wc te stoppen. Eens zien wat daarmee zou gebeuren. Nou, dat werd een overstroming en heel boze ouders…”

17 interessante vragen die je je vader vast nog nooit hebt gesteld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme