Met deze 8 tips verander je jouw foto’s in het perfecte Instagram plaatje

Lifestyle Lisa van den Akker 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Oké, een Instagram-professional (ja, die bestaan) zul je misschien niet zo snel worden. Maar je foto skills een beetje opkrikken kan nooit kwaad. Instagram is immers een soort digitaal fotoboek vol mooie herinneringen. En van je mooiste foto’s kun je bovendien namelijk zo een fotoboek laten maken.

Instagram is onverminderd populair. Ben jij new to the scene, en kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het perfecte plaatje? Let dan goed op, want met deze tips ziet je Instragramfeed er binnen de kortste keren uit om door een ringetje te halen.

Tips voor Instagram

Klaar om je foto’s naar een hoger niveau te tillen? Gebruik dan deze tips!

1. Maak eerst foto’s met je camera

Gebruik niet de camerafunctie die in Instagram gebouwd is, maar liever die van je telefoon. Of nog, beter, gebruik een échte camera. Zo zijn de foto’s die je maakt van betere kwaliteit en een goede basis is het belangrijkste dat er is.

2. Neem je tijd!

Probeer niet te haasten. Kijk eerst of alles in beeld is (geen halve hoofden of voeten?) en zorg dat je met een vaste hand klikt om bewogen beeld te voorkomen. Let ook op de achtergrond, zijn er geen dingen die afleiden of troep op de grond bijvoorbeeld.

3. Volg mensen met dezelfde interesses

Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Gebruik die inspiratie in je voordeel. Letterlijk kopiëren is niet oké, maar misschien krijg je wel leuke foto ideeën die je zelf kunt uitvoeren.

4. Crop en roteer

Een foto die het nét niet helemaal is maak je gemakkelijk mooier door een deel uit te snijden of te draaien. Kies eens voor een spannende kleine uitsnede bijvoorbeeld.

5. Sla niet door

Een te uitgesproken filter ziet er al snel too much uit. Met name de Instagram-filters zijn vaak een beetje te veel van het goede. Tip: houd het bij één of twee filters die jij het mooiste vindt. Zo krijg je ook een eenheid in je feed!

6. Bewerk met andere apps

Andere apps hebben vaak veel natuurlijkere filters dan Instagram zelf. In VSCO en Afterlight maak je je foto’s op een subtiele manier mooier.

7. Afwisselen

Je hoeft niet altijd zelf een foto te maken, soms kan een leuke quote tussendoor ook heel mooi zijn. Schroom dus niet om je gedachtes of inspirerende quotes te plaatsen, dat is juist leuk!

8. Wees kritisch

Bewogen of onscherpe foto’s kun je beter overslaan, hoe leuk het moment ook was.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme