Let’s talk about love: 7x waardevolle lessen die jij je kind zult meegeven

Relatie Valéry de Voijs 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Grote kans dat jij deze lessen al mee kreeg van jouw moeder. En zij weer van jouw oma. In jouw tienerjaren heb jij misschien wel eens een keertje met je ogen gerold, maar toch zul jij deze lesjes over de liefde weer doorgeven aan jouw kids.

‘The only beautiful eyes are those that look at you with tenderness’ waren de wijze woorden die Coco Chanel van haar moeder mee kreeg.

Lesjes in liefde

Als jij verliefd bent op de liefde weet je als geen ander hoe rooskleurig de wereld kan zijn als jij weer eens in de zevende hemel bent. Dan is het maar wat handig als iemand jou weer met beide beentjes op de grond zet. Zo zul jij deze lessen met plezier aan jouw kids doorgeven.

1. Liefde is niet genoeg
Liefde is leuk. Maar het is niet genoeg. Je kunt nog zo verliefd zijn op de man van je dromen, maar met alleen verliefde kriebeltjes kom je er niet. Er zullen meer dingen nodig zijn om je huwelijk te laten werken.

2. Ben financieel onafhankelijk
Zorg ervoor dat je een potje achter de hand hebt, en dat je die boontjes ook in je uppie kan doppen. Niets is zo vervelend als dat jij afhankelijk bent van jouw partner.

3. Verantwoordelijk voor je eigen geluk
Jouw partner is niet verantwoordelijk voor jouw geluk, en jij niet van die hem/haar. Ben jij ongelukkig? Dan heb jij zelf de verantwoording om daar iets aan te doen.

4. Geef niet meteen op
Een huwelijk is hard work. Gaat jouw partner door een moeilijke periode? Heb dan even geduld. Hij/zij komt er wel weer bovenop. En dan ben jij blij dat je er vertrouwen in hebt gehouden.

5. Communication is key
De grootste cliché of all time: communicatie. is. alles. Een situatie kan nog zo moeilijk zijn, maar als jullie er niet over praten, zal het probleem alleen maar groter worden. Durf jezelf dus kwetsbaar op te stellen, ben eerlijk, en luister naar elkaar. Kies natuurlijk wel het juiste moment, en ga er met een positieve attitude in.

6. Vergelijk nooit
Als jij je huwelijk gaat vergelijken met andere relaties, is het einde zoek. Nooit gehoord van ‘ieder huisje heeft z’n kruisje’? Een relatie kan op het eerste gezicht nog zo perfect lijken… iedereen heeft zo z’n struggles. Er zullen altijd relaties zijn die het leuker, mooier of beter hebben. Who cares?

7. Hou van jezelf
Iets waar we waarschijnlijk allemaal nog af en toe mee worstelen: om van onszelf te houden. Accepteer jezelf zoals je bent, en laat nooit – maar dan ook nooit, iemand jou het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent.

Deze lessen leren broertjes en zusjes die een kamer delen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme