Waarom intelligente vrouwen sexy as hell zijn

Beauty Janneke Juffermans 26 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Is slim zijn sexy? In 2019 verscheen een studie onder heteroseksuele mannen en vrouwen, waaruit bleek dat dit inderdaad het geval is. Van mannen wisten we dat al. Maar dat ook vrouwen heel sexy worden gevonden als ze slim zijn is misschien nieuw. Het beeld dat mannen intelligente vrouwen bedreigend vinden is dus niet geheel terecht. Hoe zit het dan precies?

Heel slim? Dat is toevallig ook hééél sexy!

Uit het onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen vallen op anderen die ofwel even slim zijn, ofwel slimmer. Met name als het gaat om iemand met wie ze een langdurige relatie aan willen gaan. Als het gaat om een fling, zomerliefde of korte periode van contact, dan is uiterlijk en ‘het fysieke’ de grootste dealmaker of breaker, maar als iemand echt langdurig met je van bil wil en zich echt verbinden, dan komt intelligentie in beeld.

Waarom is intelligentie zo aantrekkelijk?

Volgens de onderzoekers heeft het deels te maken met onze voortplantingsdrang, die er toch toe leidt dat we proberen voor ‘fitter’ nageslacht te zorgen. Een andere reden kan zijn dat we willen groeien in relaties. Volgens psychologe Rika Ponnet is een van de redenen waarom we een relatie aan gaan, dat we als persoon willen groeien. Dat heeft overigens niet alleen met intelligentie te maken maar ook met biologische en emotionele beelden die we spiegelen en herkennen in elkaar.

Als je empathisch bent, kunnen mensen vaak makkelijker over je grenzen gaan. Hoe voorkom je dat?

Minder aantrekkelijk aan een slim persoon

Het nadeel van iemand die slimmer is dan jij, is er namelijk ook. Veel mensen hebben dan de angst dat die wordt weggekaapt door een nóg slimmer persoon, bleek uit het genoemde onderzoek. Of er kan een ongelijkheid in de relatie ontstaan. Iemand die het steeds beter weet, en jou dat ook nog eens heel goed weet te vertellen, dat is uiteindelijk ook niet leuk en zelfs erg onplezierig.

Lekker investeren in jezelf!

Behalve dat het voor jezelf leuk en fijn is, heb je nu nog een extra reden om je intelligentie te stimuleren en op peil te houden. Misschien wel meer dan in je uiterlijk investeren, al doen we dat ook graag. Nu vinden veel mensen hun persoonlijke ontwikkeling sowieso al belangrijk, ook voor hun carrière maar ook op de datingmarkt stijg je dan in waarde.

Tijd en geld houden dit soort keuzes vaak tegen, maar heb je het geld en wil je al langer die vreemde taal goed onder de knie krijgen, een professionele cursus doen in een ander land (reizen verhoogt je intelligentie ook en verruimt je blikveld) of op een andere manier je intelligentie een boost geven? Doen! Je zult er op meerdere manieren succes mee oogsten.

 

Kinderen erven intelligentie van hun moeder

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme