5x waarom wol zo fijn is voor je baby

Kinderen Lisa van den Akker 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij wol denk je misschien meteen aan kriebelde truien, maar niets is minder waar. Wol is juist een geweldig natuurlijk product waarvan de fijnste (baby)kleding en de mooiste dekentjes worden gemaakt. En het is niet alleen mooi, het heeft nog veel meer fijne voordelen en wij noemen ze graag voor je op.

Laten we eerst voorop stellen dat het belangrijk is dat je kiest voor producten van kwalitatief goede wol. Of wol jeukt of kriebelt heeft daar namelijk veel mee te maken. Goede wol is namelijk juist super zacht. En over het algemeen geldt, hoe fijner de wol is van draad, hoe minder het kriebelt.

Waarom wol fijn is voor baby’s

Met het koudere weer op komst is het fijn om te investeren in mooie wollen producten.

1. Zacht voor de huid

We hebben het hierboven eigenlijk al getackeld, maar wol is juist heel fijn voor een gevoelige huid. Het is hierbij wel belangrijk dat er geen chemicaliën zijn gebruikt om de wol te produceren. Kies daarom voor biologische volledig natuurlijke wol.

2. Temperatuurregulerend

Wol heeft de magische eigenschap dat het temperatuurregulerend is. Het houdt je warm als het koud is, en het houdt je koel als het warm is. Juist voor baby’s die nog moeite hebben om zelf hun temperatuur te reguleren is wol daarom perfect!

3. Beter slapen

Voortbordurend op het vorige punt, zorgt wol ook voor meer en betere slaap. Baby’s die met wollen kleding of onder wol slapen verspillen minder energie aan het reguleren van hun temperatuur. Dit werkt rustgevend en daardoor slapen ze rustiger en langer.

4. Antibacterieel

Wol bevat Lanoline (wolvet) wat het van nature antibacterieel maakt. Als de wol vochtig wordt ontstaat er een soort Lanolinezeep die de wol dus van nature schoon houdt. Tel daarbij op dat wol ook nog vuilafstotend is en je begrijpt waarom wol altijd schoon en fris blijft. Vuil trekt namelijk niet in de wol. In plaats daarvan blijf het bovenop de stof liggen en kun je het zo afvegen.

5. Milieuvriendelijk

Wol blijft heel lang mooi waardoor het zelfs door verschillende generaties gedragen kan worden. Maar ook als het niet meer gedragen kan worden is wol nog steeds milieuvriendelijk, het is namelijk volledig biologisch afbreekbaar.

Shoppen! De leukste groene webshops voor jou en je kleintje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme