Wacht even met die witte jeans dragen totdat je dit gelezen hebt

Gezondheid Eva Dusch 7 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Niks schreeuwt meer zomer dan een witte jeans. Maar ze zijn zeker niet geheel risicovrij. Van doorzichtige exemplaren, tot hardnekkige vlekken en lelijke naden van onderbroeken. Maar dat gaat je deze zomer niet gebeuren. Hell no.

Laten we even een leuk voorbeeld aanhalen: Journaliste en modekenner pur sang Cécile Narinx weet als geen ander wat de do’s en de don’ts zijn op modegebied. Ze richtte zelfs een ‘Meldpunt Witte Legging’ op. Maar in een aflevering van Wie is de Mol beging ze zelf dit jaar toch een gigantische fout: ze droeg een strakke witte jeans dat veel weg had van de witte legging. En dat leverde een storm aan reacties op op Twitter. Haar reactie: ‘Ik zal nooit meer een witte skinny jeans dragen. Ik zal nooit meer een witte skinny jeans dragen. Nooit meer een witte skinny jeans.’

Stijlingtips

Het moge duidelijk zijn: het dragen van een witte jeans is geen sinecure. Maar vermijden is overbodig, want als je eenmaal het goede exemplaar om de billen hebt, dan staat het vaak ook fantastisch. Daarom een aantal belangrijke tips van stylist Gerline Hornsveld.

Een linnen broek
Perfect wanneer de temperatuur rond de 20 graden is en je een paar vouwen of kreukels niet erg vindt. Hoewel een linnen broek of pak vaak als ‘netjes’ wordt beschouwd zou ik het afraden wanneer je een belangrijke zakelijke afspraak hebt, tenzij je ‘verkreukelt’ op je afspraak wilt komen. Het oogt al snel onverzorgd. Let er ook op dat linnen vaak behoorlijk aftekent, want het is een dunne stof. Kijk goed welk model broek goed past bij jouw figuur. Het loopt ook erg uit, daardoor is het verstandig om de broek in eerste instantie strakker te kopen.

Let op voor:
1. Zorg dat je broek niet te strak zit, dan is de kans groter dat je broek doorschijnt. Koop liever een maatje groter tenzij het model al baggy is.

2. Wit wordt gauw smerig en het is prettig om je broeken ook goed schoon te krijgen, hierbij mijn grootmoeders wondermiddel: ossengal zeep. Smeer dit een paar uur voordat het de wasmachine in gaat op de smerig plek en 99% van de vlekken verdwijnen.

3. Wit lijkt een allemansvriend, maar niet elke tint wit staat je mooi. Zeker niet in je gezicht. Je kunt dit het beste uitvogelen door te kijken of je een warm of koud type bent. Test door te kijken of goud (warm) of zilver (koud) je beter staat. Ben je een warm type? Kies dan voor roomwit en ivoorwit. Ben je een koel type? Kies dan voor off-white of spierwit.

4. Bij witte broeken komt het niet zelden voor dat de broekzakken door de broek heen schijnen. Knip deze eruit en naai de zakken dicht of ga naar een coupeuse als je hier zelf niet handig in bent.

5. Kies een witte broek met een leuke print, dan schijnt de broek ook minder door. Of ga te werk met patches.

Goed te combineren met:
En witte broek is letterlijk met alles te combineren, net zoals een jeans.
1. Een blouse; van felle kleuren tot lichtblauw. Ook een denim blouse is erg mooi!
2. Wit op wit is een trend deze zomer. Klinkt overdreven, maar kan heel stijlvol zijn.
3. Wil je een klassieke look? Ga voor een nautic thema, denk veel streepjes en de kleuren blauw, beige en rood.
4. Pastelkleuren zijn hot en ook goed te combineren met wit. Zeker bij een donkergetinte huid.

Bron: Madewell

Shoppen:

Klassiek

€49,99 via Esprit

Stoer

€39,99 via H&M

Retro

€39,95 via Otto

En zo draag je ‘m op z’n best>

A lá Cote d’azur

€49,95 via Zalando

Flared XXL

€29,99 via Bonprix

Casual

€14,95 via Mango

Jeans op je werk blijkt soms opeens uit den boze. Nonsens. Zo draag je ‘m met verve op kantoor>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme