De ideale vrouw heeft bruin haar, blauwe ogen en maat 40-42

Beauty Redactie 5 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Het is een hobby van me: random onderzoeken opduikelen. En dan het liefst die in mijn eigen straatje passen. Denk aan onderzoeken met conclusies als: ‘Chocola voor het slapengaan is goed voor je’, ‘Van sushi word je slank’ en ‘Kinderen die tot hun tweede onregelmatig doorslapen zijn eerder uitzondering dan regel’. Dit meesterwerk is vandaag mijn juweeltje: ‘Mannen hebben geen voorkeur voor blondines, maar willen liever vrouwen me bruin haar, blauwe ogen en maat 42’.

Bruin haar en blauwe ogen

Vooropgesteld dat de combinatie van bruin haar en blauwe ogen tamelijk bijzonder is (niet voor niets één van de zeven schoonheden), vond ik het verfrissend. En wie nu op zoek gaat in de archieven van Cambrigde, Oxford of Berkley om te kijken hoe wetenschappelijk significant dit onderzoek is: forget it. Gewoon een ‘poll’ uit 2011 van een leuke, maar vooral niet te vooraanstaande website (Badoo), opgetekend in The Daily Mail, maar daar gaat het nu even niet om.

Klopt, volgende week, maand of jaar verschijnt er vast ergens een onderzoek dat mannen toch liever dwerggeitjes houden dan dat ze een serieuze relatie aangaan, en dat die gemberkleurige dwerggeit een Perzische naam met drie lettergrepen moet hebben. Moraal van het verhaal: daar gaat het niet om. Dit is gewoon een leuk nieuwtje, met name voor blauw-ogige brunettes met maat 42.

Bron: Tumblr

De roodharige verliezers

Aan het onderzoek deden 2000 Britse mannen mee, die aangaven wat ze het meest aantrekkelijk vonden aan de andere sekse. Meer dan de helft – 60 procent – had een voorkeur voor vrouwen met donker haar; waarvan 33 procent specifiek voor bruin haar, ten opzichte van bijna 29% die een voorkeur had voor zwart haar. ‘Slechts’ 29,5 procent vinkte het vakje ‘blond’ aan, tegenover de verliezers (sorry): de roodharigen (8,8%).

De perfecte maat… 40-42 (hallelujah)

Doe ermee wat je wil: waarschijnlijk ligt ‘niets’ het meest voor de hand. Want inderdaad, dit soort onderzoeken hebben een tamelijk hoog oppervlakkigsheidsgehalte, dat moge duidelijk zijn.

Echter, de volgende conclusie kunnen we niet genoeg benadrukken, of het nou door onderzoekers van Harvard verkondigd wordt of door de bloemist op de hoek: mannen houden niet van vrouwen met een modellenlichaam. Integendeel: bijna 40 procent van de respondenten gaf aan dat hun perfecte vrouw een maat tussen 40-42 (wat in modellenland plus size is) heeft, tegenover slechts 10 procent van de mannen die daar de maten 34 en 36 aan koppelden.

Rare Fransen

Opmerkelijk – bij vergelijkbaar onderzoek onder Franse mannen kwam een duidelijke voorkeur voor slanke vrouwen naar voren. Ook hadden Franse mannen een meer uitgesproken voorkeur voor zwart haar dan voor bruin haar.

En dan die blauwe ogen: meer dan 40 procent van het geïnterviewde Britse mannenvolk vindt dat het mooiste. Op de tweede plek kwamen bruine ogen (29,2%), gevolgd door groen (17,5%) en hazelnootbruin (13,1%). Grappig genoeg was Engeland het enige land waar blauwe ogen bovenaan de wish list eindigden: in andere landen waren vooral bruine en groene ogen populair.

Megan, Angelina en de hunnen

Tot slot: hoeveel mannen zouden tijdens het invullen van de enquête aan Megan Fox en Angelina Jolie (hoewel die geen maat 40-42 heeft, toch?) gedacht hebben?

Trouwens, over leuke weetjes gesproken: wist je dat blonde vrouwen veel slimmer zijn dan men denkt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme