7 tips voor gouden vondsten op de (kinder)vrijmarkt

Eropuit Muriel Oonincx 26 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Helemaal nu het slecht weer wordt kunnen de echte koopjesjagers hun slag slaan. Want net als Famme’s Muriel kunnen de meeste ouders het niet over hun hart verkrijgen om niet te gaan verkopen met hun kroost. Het grote koop- en verkoopfestijn begint al vroeg (rond 9.00 uur), maar echte liefhebbers zijn al veel eerder van de partij.

Waar gaan we naartoe?

Amsterdam

Koningsdag zal Amsterdam weer omtoveren tot een mega-rommelmarkt. Al vroeg worden kleedjes gespreid in verschillende buurten. Kinderen verkopen speelgoed of kleding waar ze genoeg van hebben in het Vondelpark. In de Beethovenstraat heb je kans om designerkleding voor een spotprijsje te scoren en voor gezelligheid en vintage moet je naar de Jordaan. Maar je kunt met dit weer ook naar de grootste overdekte vrijmarkt van Amsterdam gaan. Check ‘t hier >

Nijmegen

Het Goffertpark is op Koningsdag de rommelzolder van Nijmegen. Wees vroeg want al voor 9.00 uur zijn er al veel ‘sla je slag’-mensen aanwezig. Rondom het park is het dan ook goed zoeken naar een parkeerplek.

Utrecht

In Utrecht is park Lepelenburg de plek waar kinderen (en ouders) goed toeven. De sfeer is mede door de spelletjes, muziek en al het zelfgemaakte lekkers erg goed. Vergeet vooral de knip niet, want ook hier wordt volop verkocht.

‘t Gooi

Famme’s Muriel staat zelf met een dekentje met peuterspullen in Naarden Vesting in het hart van het Gooi. Opvallend veel mooie merkspullen worden voor een habbekrats verkocht. Zo scoorde ze vorig jaar nog kinderfietsen voor 10 euro. Een ritje waard.

Tips:

– Wees vroeg! Handelaren zijn vaak om 5.00 uur s ‘nachts al op pad voor een fijn plekje.
– Bedenk van te voren waarvoor je op jacht gaat. Voor het beste kinderspul moet je elders rondstruinen dan voor designerpumps.
– Neem een tas (extra plastic tasjes zijn altijd handig) en genoeg contant (klein) geld mee.
– Check vooraf de bereikbaarheid van de vrijmarkt. Sommige straten zullen afgesloten zijn.
– Afdingen mag! Het is niet voor niks een rommelmarkt dus ga lekker onderhandelen.
– Kleed je naar het weer (ergo regenponcho mee en stug doorlopen)
– En tot slot: Laat je verrassen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen