6 verkooptips voor de vrijmarkt op Koningsdag!

Eropuit Els van Asseldonk 26 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Sta jij met kind, man en je hele hebben en houwen op de vlooienmarkt morgen? Lees dan even onderstaande tips voor een leegverkoop en veel geld in het laatje.

1. Ga met stoepkrijt en linten in de weer

Waar je staat is key onderdeel van het hele handelen. Het laatste waar je wilt staan is in de uithoek waar geen kip naartoe loopt. Op de grote markt, in het zonnetje en onderweg naar het terras is waar je wilt zitten. Toen ik afgelopen woensdag naar Fammes headquater in Amsterdam liep, waren de eerste trottoirs op het Waterlooplein al voorzien van stoepkrijt en grote letters met ‘Bezet’.

2. Calm down en zet je wekker vróég

Fammes Florine stond vorig jaar al om 3.00 uur bij haar kraampje in Den Haag. En dat viel nog mee, vriendinnen van haar waren er om 00.00 uur. Mensen die écht gaan schatzoeken beginnen al vaak tussen 5.00 en 6.00 uur, dus zorg dat je in ieder geval voor 6.00 je kraam klaar hebt. In Utrecht begint de vrijmarkt de 26ste al om 18.00 uur en duurt 24 uur!

3. Verse sappen, suikerspinnen en kinderkleding

Denk als een echte handelaar: waar is vraag naar? Denk ook buiten de spullen die je al hebt. Zo doet een kraampje met versgeperste sinaasappelsap of een ander drankje het perfect. Mensen willen wat drinken, maar in de cafés is het erg druk. Of wat dacht je van een suikerspinnenkraam? Het kost qua huur en grondstoffen wat meer, maar je hebt gegarandeerd succes. Ook kinderkleding doet het ieder jaar weer goed. En woon jij aan de Amsterdamse gracht of een andere hotspot met weinig horeca in de buurt? Kassa! Hang buiten een bord op met ‘toilet € 1,50’. Een middagje toiletjuffrouw spelen in je eigen huis levert je al snel tientallen euro’s op.

4. Tien cent is nog altijd beter dan geen cent

Zijn jouw items echt waardevol, denk aan een antiek doosje, een mooie platenspeler of supersonische speelgoedpop, ga dan niet te ver in prijs zakken. Zijn de spullen niet waardevol? Dus de spullen die je niet op marktplaats zet omdat het teveel moeite is, dan is alles wat je ervoor krijgt leuk meegenomen. Als het anders toch naar de kringloop gaat, is tien cent op een stuk speelgoed een leuke winst. Onderhandel, maar doe niet te moeilijk. Liever wat geld, dan alles weer mee naar huis sjouwen.

5. Vandaag ben jij een TOP-handelaar

Is iemand geïnteresseerd in één van jouw spulletjes? Zorg dan voor een emotionele band. Vertel wat over het item. Dat het bijvoorbeeld van je oma is geweest of je kind helemaal gek was van Hello Kitty, maar ze nu iets te oud is. Vraag of ze het item voor iemand anders in gedachten hadden. Zo zijn mensen eerder geneigd het product te kopen.

6. Neem genoeg snacks en eten mee

Grote kans dat jullie het de hele dag zó druk hebben, dat eten kopen er niet echt van komt. En wil je geen jengelende kinderen, dan is een snack en drinken wel zo handig. Een dagje op de rommelmarkt staan is erg intensief dus het is belangrijk om goed te eten en drinken.

Succes!

En psst, mocht je gaan shoppen: 7 tips voor gouden vondsten op de vrijmarkt >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme