Waarom mannen op lange of korte vrouwen vallen

Mind Redactie 25 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Ik tel een bescheiden 1.65m. Oké, het is eigenlijk 1.64m, maar die ene centimeter heb ik er in mijn paspoort bijgesnoept. Vroeger vond ik het verschrikkelijk om altijd de kleinste zijn. Ik kreeg mijn groeispurt – if any – pas rond m’n achttiende, maar vandaag de dag heb ik er vrede mee.

Vroeger vond ik het beduidend erger omdat ik het idee had dat ik als onderdeurtje niet aantrekkelijk was voor de andere sekse. Er is immers een reden voor dat je om model te zijn minimaal 1.74m moet zijn, liefst langer. Feit is dat iemands lengte onbetwistbaar één van de eerste zaken is die je opvallen tijdens een eerste ontmoeting.

Gelukkig is het goedgekomen, en heb ik al jaar en dag de leukste vriend van de wereld (1.82m). Toch is mijn lengte niet het eerst waar hij op viel (ook niet het tweede, trouwens).

Feiten en fabels

Ik heb er even wat speurwerk op losgelaten, en schijnbaar is het bewezen dat langere vrouwen begeerlijker zijn dan de iets minder lange versie (lees: kort, klein, benedengemiddeld). Niet alleen mannen, maar ook andere vrouwen zien langere vrouwen doorgaans als intelligenter, assertiever, onafhankelijker en ambitieuzer.

Daar voegen veel mannen ook nog de eigenschappen rijker en succesvoller aan toe (maar dat vonden mede-vrouwen niet). Blijkens onderzoek dat in 2015 werd uitgevoerd aan de University of Liverpool and Central Lancashire.

Hoe zit dat voor ‘kleintjes’? Nou, die worden over het algemeen gezien als verzorgend, huiselijk en attent. En, wellicht als optelsom van dit lijstje, denken mannen vaak dat kleinere vrouwen betere moeders voor (hun) kinderen zijn. Voor de duidelijkheid: dit is puur mannenpraat; andere vrouwen koppelen deze eigenschappen helemaal niet aan kleine vrouwen.

Maar wie is nou het aantrekkelijkst?

De hamvraag: hoe zit het met de aantrekkelijkheid, intelligentie en flirterigheid van korte en lange vrouwen en in hoeverre dat wordt gekoppeld aan lengte? Nou, dat heeft dus echt he-le-maal niets met de lengte van de vrouw te maken, aldus de resultaten van het onderzoek. Dus voor al die kortere vrouwen die zich regelmatig op stiletto’s van 10+ centimeter voortbewegen in de hoop groter te lijken: Stop. Daar. Meteen. Mee!

Bron: Buzzfeed

Een aantal andere opmerkelijke zaken die uit het onderzoek kwamen:
– Een man die zelf klein is, zal uit onzekerheid over zijn eigen lengte vaker zoeken naar een vrouw die kleiner is dan hijzelf;
– Een man die zelf klein is maar een grote bankrekening en dito auto heeft, heeft regelmatig een voorkeur voor langere dames;
– Omdat de modewereld lange, slanke vrouwen als het ideaalbeeld neerzet, dragen vrouwen vaak (onmogelijke) hakken om een paar centimeter de lucht in gestuwd te worden – ondanks helse pijnen;
– Lange vrouwen trekken eerder de aandacht. Als een groep vrouwen een bar of restaurant inloopt, gaan de blikken als eerste naar de langste in het gezelschap. De meest simpele verklaring daarvoor is dat zij gewoonweg de eerste is die men ziet.

Wat vind jij van het onderzoek? Reageer op Facebook!>

Weet je trouwens wat ze zeggen over kale mannen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme