Dit is wat jouw hoofdpijn jou probeert te vertellen

Gezondheid Valéry de Voijs 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

We allemaal wel eens last van hoofdpijn. Vaak is het met een glaasje water al snel opgelost. Maar sommige soorten hoofdpijn hebben niets met vocht te maken. Zo zijn er zes verschillende soorten hoofdpijn te onderscheiden, en proberen ze je allemaal wat duidelijk te maken.

Voor dat je de volgende keer naar de kast rent voor een paracetamol, wil jij deze verschillende soorten hoofdpijn doornemen.

Hoofdpijn

Wat voor hoofdpijn jij ook voelt, luister even goed naar je lichaam voor je naar de medicijnkast sprint

1. Spanningshoofdpijn

Deze hoofdpijn komt het meeste voor. Vooral als we stress hebben, te weinig slapen, of als we honger hebben kunnen we pijn voelen aan de zijkant van ons hoofd. Vaak is deze wel te verhelpen met een pijnstiller, al is het natuurlijk beter om de oorzaak aan te pakken. Toch wat meer uurtjes slaap pakken, en je minder druk maken.

2. Hoofdpijn achter je ogen

Als jij vaak pijn hebt achter je ogen, kan er iets anders aan de hand zijn. Misschien zijn jouw ogen er wel op achteruit gegaan (sorry voor de confrontatie). Wat de oorzaak ook is: als jij vaak last hebt van pijn achter je ogen kun je het beste even langs de huisarts gaan

7x fabels over migraine die we direct naar het rijk der fabelen kunnen sturen

3. Hoofdpijn aan de achterkant

Als jij pijn hebt aan de achterkant van je hoofd en nek kan dit te maken hebben met je houding. Misschien zit jij te laag achter je bureau of loop je altijd met een gebogen rug? Een andere reden kan met je bed te maken hebben. Misschien heb je wel een verkeerd matras of kussen?

4. Uitdrogingshoofdpijn

Ook deze hoofdpijn komt vaak voor. We vergeten (bijna) allemaal voldoende te drinken, waardoor je hersenen samentrekken en jij hoofdpijn ervaart. Voldoende drinken is dus een must. Nu hoef je echt niet meteen naar de kraan te rennen en drie liter water te drinken… maar zorg in ieder geval dat je gedurende de dag voldoende vocht binnen krijgt

5. Migraine

Aiiii.. misschien wel de meest vervelende van allemaal: migraine. Vaak voel je deze nare pijn aan één kant van je hoofd. Daarbij komt er (vaak) ook nog eens misselijkheid bij kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme