Dit gebeurt er met je lichaam als je drie liter water per dag drinkt

Gezondheid Sharon van der Werf 20 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pak voordat je begint met het lezen van dit artikel nog maar een extra glas water, want er kleven ontzettend veel voordelen aan het drinken van genoeg water op een dag. Dit gebeurt er namelijk met je lichaam als je niet twee, maar drie liter water per dag drinkt. Zeker een aanrader met de warme dagen van de laatste tijd!

Volgens het Voedingscentrum is het voor een volwassene genoeg om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Dit staat gelijk aan 6-8 volle glazen water. Maar als het buiten warm is, dan zweet je meer en verlies je dus meer vocht. In de zomer kan het dus zeker geen kwaad om nog wat extra glazen water weg te tikken.

Dit gebeurt er met je als je drie liter water per dag drinkt

1. Het geeft jouw mental health een boost

Als je niet genoeg water drinkt, zal je dat merken aan je mentale gezondheid. Mensen zijn namelijk niet gemaakt om lang zonder water te kunnen overleven. Je kunt last krijgen van brain fog, neerslachtige gevoelens en soms kan je er zelfs niet meer goed van nadenken.

Wanneer je een switcht maakt en overstapt naar drie liter water per dag drinken, dan zal je daar dus ook effecten van zien op je mentale gezondheid. Je zit lekkerder in je vel, voelt je beter en hebt meer energie.

2. Het is goed voor je immuunsysteem

Te weinig water drinken is niet goed voor je lichaam. Jouw immuunsysteem heeft vocht nodig om goed te kunnen functioneren en met drie liter water per dag kom je zeker aan de benodigde hoeveelheid vocht.

3. Helpt bij afvallen

Wist je dat jouw lichaam moeite heeft met het onderscheiden van honger en dorst? Soms lijkt het alsof je honger hebt (en dus ga je maar eten), terwijl je eigenlijk dorst hebt. Daarnaast kan genoeg water drinken je helpen om een vol gevoel te krijgen, zodat je gemakkelijker kilo’s kwijtraakt.

7 dingen die gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt

4. Minder last van hoofdpijn

Ben jij gevoelig voor hoofdpijn of migraine? Ook dan is het een must om genoeg water te drinken. Met drie liter water per dag weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt om jouw volgende hoofdpijn aanval te voorkomen.

5. Minder last van kramp

Ook een fijne bijkomstigheid: als je last hebt kramp rondom je menstruatie, kan genoeg water drinken ervoor zorgen dat je daar minder last van hebt.

6. Je moet vaker naar het toilet

Deze is helaas niet te vermijden. Als je drie liter water per dag gaat drinken, dan is de kans natuurlijk heel groot dat je ook vaker naar het toilet moet. Jouw lichaam moet dat vocht immers ook weer kwijt. Houd de vuistregel aan dat je té vaak naar het toilet gaat als het meer dan 1 keer per uur is, en check de kleur van je urine regelmatig.

Drink jij heel veel water? 6 tekenen dat je moet minderen (ja, je kunt te veel drinken)

Disclaimer:
Heb jij vragen over jouw gezondheid of die van je kindje? Wij zijn een informatief platform en onze redacteuren hebben geen medische achtergrond. Ondanks dat wij schrijven over gezondheidsklachten en aandoeningen (gebaseerd op wetenschappelijke bronnen), kunnen wij geen adviezen geven met betrekking tot de gezondheid van onze lezeressen. Heb jij, of heeft je baby, last van medische klachten? Neem in dat geval contact op met je huisarts of de huisartsenpost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PopsugarHealthfitnessrevolution

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme