Zomers genieten: 3 cocktail recepten van barman Victor (van First Dates!)

Gezondheid Sharon van der Werf 19 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Gaat jouw hart ook sneller kloppen als we ‘zomerse cocktails’ in je oor fluisteren? Wat ons betreft schrééuwt dit zonnige weer namelijk om een lekkere cocktail, gewoon in de achtertuin. Bekende barman Victor Abeln (van onder andere First Dates) deelt drie heerlijke cocktail recepten met ons.

De onderstaande cocktails hebben allemaal een zomerste twist. Denk aan mango, citroen, ananas en een vleugje alcohol. Kies jij toch liever voor een alcoholvrije variant? Dan raden we deze overheerlijke alcoholvrije cocktails aan. Cheers!

zomers cocktail recept van barman victor

Gin Tonic met rozemarijn en grapefruit

Op de Famme-redactie zijn we gek op Gin Tonic. Mag het voor jou soms nét een beetje extra zijn, dan maak je deze Gin Tonic met rozemarijn en grapefruit. De smaken passen perfect bij elkaar en door de grapefruit is het een heerlijk zomerse cocktail.

Nodig: 200 gram suiker, 200 ml water, 4 takjes rozemarijn, 35 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin, 90 ml grapefruitsap, 60 ml tonic, gebrande rozemarijn (zie recept).

Zo maak je rozemarijnsiroop

Eerst maken we rozemarijnsiroop. Doe 200 ml suiker en 200 ml water in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Voeg daarna de takjes rozemarijn toe en laat vijf minuten op laag vuur staan. Laat daarna minstens een half ur afkoelen. Vervolgens kan je het mengsel door een zeef halen en overschenken in een hersluitbaar flesje. Dit blijft ongeveer een maand goed in de koelkast.

Zo maak je de cocktail

Doe de Gordon’s Sicilian Lemon gin en ijsblokjes in een longdrink glas. Voeg hier grapefruitsap, een scheutje rozemarijn siroop en tonic aan toe. Voor de garnering brand je een takje rozemarijn kort aan door hem boven de gaspit te houden, zodat er meer aroma vrijkomt. Als je een inductie kookplaat hebt, dan kan je deze stap ook overslaan. Garneer je drankje met de gebrande rozemarijn en een schijfje grapefruit.

zomers cocktail recept van barman victor

Klassieke Gin sour met een Sicilian Lemon twist

Deze cocktail is een echte klassieker, want hij is lékker. De gin sour is een klassieke cocktail gemaakt van gin, limoen, eiwit en suiker. Als je liever voor een vegan cocktail gaat, gebruik dan aquafaba in plaats van eiwit. Dat is het vocht van kikkererwten.

Nodig: 200 gram suiker, 200 ml water, 8 takjes tijm, Kristalsuiker, 60 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin, 30 ml tijm siroop, 30 ml eiwit, of aquafaba voor een vegan versie, 20 ml citroensap.

Zo maak je tijmsiroop

Ook bij deze cocktail maken we eerst de siroop. Doe 200 ml suiker en 200 ml water in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Voeg de tijm toe en laat vijf minuten op laag vuur staan. Laat de siroop daarna een half uur afkoelen. Haal het mengsel daarna door een zeef en schenk over in een hersluitbaar flesje.

Zo maak je de cocktail

Wrijf een citroen over de rand van het glas. Dep je glas daarna in de kristalsuiker voor een mooi suikerrandje. Doe alle ingrediënten in je shaker en shake dit gedurende 10 tot 15 seconden. Voeg vervolgens ijs toe en shake nogmaals voor 10-15 seconden. Serveer in een coupe, die je garneert met citroenschil.

zomers cocktail recept van barman victor

Spicy Rum mango martini

Oh la la, deze laatste cocktail heeft pit! De spicy touch van deze cocktail past perfect bij de smaak van zoete mango. Een heerlijke cocktail voor als je eens een keertje iets anders wilt.

Nodig: Tajin kruiden, 30 ml Captain Morgan Tiki, 60 ml mangosap, 30 ml ananassap, 10 ml limoensap, 4 scheutjes tabasco.

Zo maak je de cocktail

Haal een limoen over de rand van het glas. Dep je glas in de kruidenmix voor een kruidenrand op het glas. Doe de rum, mangosap, ananassap, limoensap en tabasco samen met ijs in je shaker. Shake voor 10-15 seconde. Serveer uit in een martiniglas en garneer eventueel met een spiesje (gegrilde) ananas en mango.

Proost, santé, cheers: 4 x klassieke cocktails die smaken naar meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme