7 dingen die gebeuren als je direct na het opstaan een glas water drinkt

Gezondheid Redactie 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

De meeste van ons drinken na het opstaan eerst een kopje koffie, maar het is eigenlijk vele malen beter voor je om eerst een glas water te drinken. Hier zitten namelijk tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden. Je hoeft je kop koffie niet over te slaan, maar begin eerst wel even met een glas water.

Glas water

Het drinken van een glas water iedere ochtend is om de volgende redenen hartstikke goed.

1. Het verbeteren van ons metabolisme

Volgens een studie in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism kan het drinken van water je metabolisme met dertig procent verhogen. Als je op een lege maag een glas water drinkt is je spijsvertering hierbij geholpen en krijgt zij de beste start.

2. Kan het maagzuur klachten verminderen

Als je ‘s ochtends gelijk een glas water drinkt reinigt dit voedingszuren uit je slokdarm. Dit is overigens ook goed voor je tanden, die krijgen dan gelijk een cleanse.

3. Het kan nierstenen voorkomen

Het is eigenlijk het beste middel om nierstenen te voorkomen. Hiermee verdun je de stoffen in de urine die nierstenen kunnen veroorzaken. Je moet het echter niet overdrijven, maar vergeet niet voldoende water te drinken.

4. Anti hoofdpijn middel

Uitdroging is een van de belangrijkste oorzaken voor hoofdpijn. Als je elke dag direct na het opstaan een glas water drinkt kan dit je een hoofdpijnaanval schelen. Maar zorg wel dat dit niet je laatste glas is op en dag, anders komt die hoofdpijn als nog.

5. Het helpt bij het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam

Wat je eigenlijk wil is zorgen dat de dunne darm gehydrateerd blijft en dat de waterbalans van je lichaam onder controle blijft. Je maagledigingssnelheid (hoeveel je plast) wordt versneld door de hoeveelheid die je drinkt. Hoe meer je plast, hoe meer gifstoffen je uitspoelt. Zo simpel is het.

6. Het bevordert je stoelgang

Een glas water op de lege maag helpt ook om je spijsvertering te reguleren. Indien je ‘s ochtends lastig naar de wc kan is dit wellicht een goed idee voor jou.

7. Anti ziek-zijn middel

Om een ​​verkoudheid of griep de baas te zijn, moet je je lymfestelsel (een onderdeel van je immuunsysteem – gehydrateerd houden). Als je direct na het opstaan een glas water drinkt geef je je lymfestelsel dus per direct een boost.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme