Graag gedaan: met deze gewoontes maak je je ochtend een stuk aangenamer

Lifestyle Maaike van de Graaf 15 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Het kan zijn dat je de ochtend liever overslaat en gelijk begint met je middag. Maar helaas… Dat gaat niet lukken. En dus zul je een manier moeten bedenken waarmee je dat vroege opstaan tóch een beetje dragelijk maakt.

Om je een beetje op weg te helpen delen wij een aantal ochtendgewoontes die je ochtend stukken aangenamer maken.

Ochtendgewoontes

Het begint natuurlijk allemaal op het moment dat die verdomde wekker gaat. Je hebt geen zin om eruit te gaan en wil ‘t liefst met een kussen op je kop verder slapen. Maar de plicht van werk en kinderen roept en dus zit er niks anders op dan het beste van je ochtend te maken. En dat doe je dus met onderstaande ochtendgewoontes.

1. Zet de wekker eerder

Wat? De wekker eerder zetten? Ja, echt! Het is goed om je lichaam te laten ontwaken en voor bepaalde dingen echt de tijd te nemen. Zo begin je je dag een stuk ontspannender. Geniet van je bakje koffie, neem een warme douche en maak vervolgens pas de kinderen wakker. Op die manier heb je eerst even aan jezelf gedacht voordat je de rest van de dag aan het rennen en vliegen bent.

2. Sla het ontbijt niet over

Naast dat het nemen van ontbijt even een momentje van rust is, is het ook nog eens belangrijk voor je lichaam. Het wordt door verschillende artsen ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je je de rest van de dag hartstikke energiek voelt. Dus hop, zet dat pannetje met havermout op het vuur en geniet van de start van de dag.

3. Beginnen met dankbaarheid

De dag beginnen met een beetje dankbaarheid is hartstikke fijn voor je mindset. Ga aan de keukentafel zitten met een lekker bakkie en schrijf op waar je allemaal dankbaar voor bent. Dat je lekker hebt geslapen? Dat de zon schijnt? Het kan allemaal. Het helpt je je geest leeg te maken en je voor te bereiden op de rest van de dag.

4. Trek een outfit aan waar je je lekker in voelt

Niks zo fijn als een partij kleding waar je je goed in voelt. Voor sommige vrouwen kan een outfit echt hun humeur bepalen en dus moet je vooral iets aantrekken waar je blij van wordt. Zin in een fleurig rokje? Aantrekken maar! Of toch meer zin in een sportlegging met grote sweater? Ook dat is natuurlijk heerlijk.

5. Maak een to do-list

Schrijf vooral iedere ochtend op wat je allemaal wil doen die dag. Het helpt je overzicht te krijgen in wat je te doen staat en zorgt daarnaast ook voor heel wat rust in je hoofd. Een fijne bijkomstigheid: als je eenmaal een taak heb voltooid kun je ‘m afvinken. En dat gevoel… Da’s heerlijk!

6. Sla je skincare routine niet over

Een frisse huid en een lekker crème op je gezicht kunnen ervoor zorgen dat je je wakker gaat voelen. Beweeg je na het opstaan dan ook naar de badkamer om even je skincare routine te doorlopen. Hoeft absoluut niet lang te duren, maar het zorgt er wel voor dat je je gedurende de dag lekker fris voelt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen