Droom jij wel eens dat jij en je partner uit elkaar gaan? Dit is wat dromen over een break-up betekent

Relatie Gina Koninkx 14 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Je wordt wakker en het zweet gutst van je lijf. Het eerste wat je doet is kijken of je partner nog naast je ligt. Wat was dit voor droom? Je voelt je naar en zou bijna twijfelen aan de echt- of nepheid ervan. Dromen over een relatie die uitgaat overkomt ons allemaal wel eens maar wat betekenen deze dromen eigenlijk?

Dromen over uit elkaar gaan

Fijn is het echt niet: dromen over je partner verlaten of andersom verlaten worden door je partner. We denken vaak dat dit een directe indicatie is dat dit ons staat te gebeuren maar niets is minder waar. Natuurlijk, in sommige gevallen zit een relatie al niet goed maar dan nog zul je die bevestiging niet uit een droom krijgen. Maar wat kan zo’n droom betekenen als je relatie nog hartstikke goed zit?

Dromen over dat jij het uitmaakt met je partner kan betekenen dat je af wil van bepaalde situaties in het leven. Dat wil niet zeggen dat dit over je relatie gaat, dan kan bijvoorbeeld ook werk gerelateerd zijn. Als het wel over je relatie gaat, hoeft het niet te betekenen dat je van je partner af wilt maar bijvoorbeeld van bepaalde (toxic) patronen in jullie relatie.

Als je droomt dat je partner het uitmaakt met jou, reflecteert dat een bepaalde onzekerheid of angst voor afwijzing. Wederom hoeft dit niet per se om je relatie te gaan maar kan dat bijvoorbeeld ook om een vriendschap gaan of je baan. Ook kan het zo zijn dat je oprecht bang bent je partner kwijt te raken omdat je zo ontzettend veel van hem of haar houdt.

Een relatie uit het verleden

Droom je over relatie die al uit is? Dan kan het zijn dat je deze nog niet goed hebt verwerkt of dat je je probeert vast te klampen aan iets uit het verleden. Helemaal niet fijn, al helemaal niet als dit over je ex gaat en je een nieuwe partner hebt. Hoe dan ook, probeer er niet te zwaar aan te tillen.

LEES OOK: Dit is wat er met je lichaam gebeurt na een nacht niet slapen

Een nachtmerrie (of het nou hierom gaat of wat anders) is nooit fijn en zorgt zeker net na het wakker worden voor verwarring. Deel eventueel met je partner waar je dromen (of in dit geval nachtmerries) over gaan, hij of zij kan je vast geruststellen. Zet een lekker kopje (kamille, want: rustgevend) thee en begin alsnog fijn aan de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme