Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 14 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Wc schoonmaken: volg deze stappen en het is in maximaal 5 minuten gedaan

De wc schoonmaken, niet het leukste klusje.. Helaas is het wel nodig. Het is vast geen verrassing als we je vertellen dat het een broedplaats is van bacteriën.

Het is makkelijk om alleen even gauw een doekje over de wc-bril te halen, en met de borstel door je wc te gaan – maar wil je het echt goed doen, volg dan deze stappen. Zo gebeurt het niet alleen goed, maar ook nog eens snel.

Wc schoonmaken

Er zijn een aantal essentials nodig als je je wc goed wil schoonmaken. Zo heb je onder andere een spuitfles met allesreiniger nodig. Heb je geen spuitfles in huis? Een plantenspuit kan ook! Naast een spuitfles heb je een vaatdoekje, een emmer met heet water, bleek en schoonmaakazijn nodig.

Tijd om de wc schoon te maken. Daar gaan we!

De eerste stap

Zet de toiletbril omhoog, spuit vervolgens dikke bleek onder de rand en in de pot. Zorg dat het even tijd heeft om in te trekken.

Vervolgens

Spuit met allesreiniger op de rand van het toilet, vergeet ook niet te spuiten onder de toiletbril én op de achterkant van het toilet. Een aantal plekken worden wel eens vergeten, maar zijn niet onbelangrijk: maak ook de spoelknop, het lichtknopje, de wasbak en de deurklink schoon.

Stap drie

Pak de toiletborstel erbij en ga nog even goed door de toiletpot. Spoel vervolgens de wc door.

Stap vier

Het belangrijkste wat betreft het toilet schoonmaken is misschien wel dat je dat als laatste doet. Begin met de deurklink, spoel je doekje af en toe schoon in de emmer met heet water en maak als laatste het toilet zelf schoon.

De laatste stap

Als het nodig is, kun je ook nog altijd met allesreiniger langs de muren en de vloer in de badkamer. Even dweilen of schoonmaken met een (nieuw) vaatdoekje en klaar is kees! Meer tips nodig om de tegels in je badkamer schoon te maken? Dat lees je hier!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme