De tegels in de badkamer schoonmaken: met dit wondermiddel is het zo gepiept

Lifestyle Rachelle Abbas 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

De badkamer schoonmaken is altijd een enorme klus. Vooral wanneer je de kalkaanslag al iets te lang hebt laten opbouwen… Maar er is dus een slim trucje om de tegels in de badkamer makkelijk schoon te maken!

First things first: er zijn heel wat schoonmaakmiddelen op de markt. Zo heb je middelen speciaal voor badkamers of keukens. Maar er zijn ook genoeg huis, tuin en keukenmiddeltjes die het goed doen. Met al die verschillende schoonmaakmiddelen zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Welk schoonmaakmiddel is nou echt hét wonderspul om de tegels in de badkamer weer glinsterend schoon te krijgen? Dit is de onze schoonmaaktip!

De badkamer schoonmaken met schoonmaakazijn

Misschien was jij het ook al, maar wij zijn dus groot fan van schoonmaakazijn. Het is een betaalbaar schoonmaakmiddel waarmee je veel dingen in huis schoon krijgt. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk de magnetron mee schoon stomen, of wat dacht je van wijnvlekken in een handomdraai verwijderen? Als je last hebt van vieze kattenbakgeurtjes kan schoonmaakazijn ook helpen.

Op zoek naar nog meer schoonmaakhacks? In dit overzicht hebben we van alles verzameld!

Naast deze handige tips, is schoonmaakazijn ook een ideaal middel voor de tegels in de badkamer. Kalkresten, vieze vlekken in de douche: je kunt er alles met gemak mee weghalen. Maar niet alleen voor de tegels in de badkamer is schoonmaakazijn goed, je kunt ook het lichtknopje en de kraan meenemen.

De tegels schoonmaken met schoonmaakazijn

Voor de tegels in de badkamer heb je een lege spuitfles nodig. Vul deze spuitfles met schoonmaakazijn, en spuit de tegels in. Zo simpel is het, nu moet je het nog even laten intrekken (zo’n half uur). Spoel het schoonmaakazijn vervolgens weg met lauwwarm water.

Ben je nog niet tevreden? Dan kan je er ook nog voor kiezen om de volgende keer dat je de tegels in de badkamer schoonmaakt, ze nog even schoon te boenen met de zachte zijde van een sponsje. Gebruik liever niet de schurende kant, want dit kan ervoor zorgen dat de glazuurlaag van je tegels aangetast wordt. Daar worden de tegels alleen maar doffer van, dus dat willen we natuurlijk voorkomen.

Voegen in de badkamer schoonmaken met bleek

Het kan zijn dat je last hebt van vieze voegen in de badkamer, bijvoorbeeld door een hardnekkige schimmel. Een sopje van water en bleekmiddel kan wonderen verrichten. Houd de verhoudingen aan die op de fles bleekmiddel staan. Stop je handen in een paar schoonmaakhandschoenen en boen de voegen schoon met een oude tandenborstel. Het is even een werkje, maar het resultaat mag er zijn: binnen no time zijn de voegen weer blinkend schoon.

Meer lezen over schoonmaken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen