5 dingen die je nooit zou moeten zeggen tegen je partner

Relatie Laurien Bleeker 10 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Tijdens een ruzie dreig je om jullie relatie te verbreken, terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt. Of je zegt iets heel onaardigs tegen je partner om jezelf beter te voelen, en daarna voel je jezelf juist weer heel schuldig. Dit zijn dingen die in elke relatie voorkomen.

Toch is het goed om bepaalde dingen achterwege te laten tijdens een discussie of zelfs ruzie. Je voelt je er zelf uiteindelijk rot door en je partner zal zich gekwetst voelen. Roep daarom nooit de volgende dingen tegen je geliefde tijdens een ruzie.

1. Dreigen dat je je partner verlaat

Wat heb je hieraan als je niet echt plannen hebt om weg te gaan bij je geliefde? Niets toch? Het enige wat je ermee bereikt is een gekwetste partner en je voelt jezelf waarschijnlijk schuldig, want je wilt helemaal niet bij hem of haar weg. Roep dit dus niet, ook al ben je nog zo boos. Behalve natuurlijk als je echt weg gaat.

2. Elkaar uitschelden

Schelden naar elkaar is echt een no go in een relatie. Het toont van weinig respect naar je partner toe en het lost helemaal niets op. Het enige effect dat schelden heeft, is dat je partner zich gekwetst voelt.

3. Dingen zeggen over je schoonfamilie

Schoonfamilie heb je niet voor het kiezen, maar je hebt er wel mee te leven. En ook al heb je helemaal niets met je zwager, schoonzus of schoonouders: het is en blijft de familie van je partner. Lelijke dingen over je schoonfamilie zeggen kan dan ook echt niet: je partner wordt er niet blij van en je hebt er zelf uiteindelijk ook niks aan. Houd dat dus liever voor jezelf of uit je frustraties bij je vriendinnen.

4. Je doet nooit…

Een zin die je vast wel bekend voorkomt, want in elke relatie wordt ‘ie wel eens geroepen: ‘Je doet nooit de was als ik weg ben, je zal nooit eens even stofzuigen zonder dat ik erom moet vragen, je haalt nooit een doekje over de tafel’ enzovoort… Je zin op die manier beginnen zal alleen maar weerstand oproepen. Je kan beter zeggen: ‘lk zou het waarderen als je dit of dat even doet’. Op die manier iets zeggen komt veel minder aanvallend over en werkt daardoor ook beter.

5. Doe eens rustig!

Roep je dit tegen je partner terwijl hij of zij echt even emotioneel is, dan krijgt je geliefde het gevoel dat je zijn of haar gevoelens niet serieus neemt. Probeer te begrijpen waarom je partner zich zo voelt en praat er samen over, in plaats van gevoelens weg te wuiven, wat alleen maar meer emoties oproept.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme