Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 8 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Heeft je peuter regelmatig driftbuien? Volgens de wetenschap zal-ie rijk worden!

Driftbuien… man, we zouden er een boek over kunnen schrijven… Maar laat je schreeuwende peuter voor een paar seconde los, we hebben namelijk nieuws waar je vrolijk van wordt – geloof ons.

Volgens de wetenschap zijn peuters die regelmatig (of meer dan normaal) last hebben van een driftbui eerder kans om een rijke volwassene te worden. Dat is het wel waard, niet?

Jeugdgedrag bepaalt succes

Dus, hoe zit het nou precies? Er is een onderzoek gepubliceerd door de American Psychological Association waarin wordt gezegd dat bepaalde gedragingen uit de kindertijd successen van een persoon later in het leven bepalen. Zo ontdekte een wetenschapper dat studenten die eerder regels zullen doorbreken en het ouderlijk gezag negeren, een succesvollere loopbaan hebben en daarom meer geld verdienen.

LEES OOK: Dit is de reden waarom je kind niet kán kalmeren tijdens een driftbui

Ehhh… blijkbaar wijst uitdagend gedrag op een koppig persoon, en koppige personen hebben (volgens de wetenschap dan) meer de neiging om zich op lange termijn vast te houden aan hun studies en banen. En dat betekent natuurlijk dat je hoger op de ladder klimt, en wie de ladder beklimt wordt uiteindelijk financieel beloond.

Nog niet overtuigd?

Oké, als jouw peuter last heeft van veel driftbuien snappen we dat je nog niet helemaal overtuigd bent. Ik bedoel, het geschreeuw van je kind wordt niet minder van dit nieuws. Al is het natuurlijk wel fijn áls het waar is. Kan je kind al die slapeloze nachten en troost-momenten goedmaken door je mee te nemen op vakantie – ik zeg maar wat.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme