Zo maak je de tegels in de badkamer schoon

First things first: er zijn heel wat schoonmaakmiddelen op de markt. Zo heb je middelen speciaal voor badkamers, daarnaast zijn er ook genoeg huis, tuin en keukenmiddeltjes die het goed doen. Met al die verschillende schoonmaakmiddelen zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Welk schoonmaakmiddel is nou echt hét wonderspul om de tegels in de badkamer weer glinsterend schoon te krijgen? Dit is de beste schoonmaaktip voor de badkamer:

De badkamer schoonmaken met schoonmaakazijn

Misschien ben je het al, maar wij zijn groot fan van schoonmaakazijn. Het is een betaalbaar schoonmaakmiddel waarmee je veel dingen in huis schoon krijgt. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk de magnetron mee schoon stomen, of wat dacht je van wijnvlekken in een handomdraai verwijderen? Als je last hebt van vieze kattenbakgeurtjes kan schoonmaakazijn ook helpen. Op zoek naar nog meer schoonmaakhacks?In dit overzicht hebben we van alles verzameld!

Naast deze handige tips, is schoonmaakazijn ook een ideaal middel voor de tegels in de badkamer. Kalkresten, vieze vlekken in de douche: je kunt er alles met gemak mee weghalen. Maar niet alleen voor de tegels in de badkamer is schoonmaakazijn goed, je kunt ook het lichtknopje en de kraan meenemen.

Ook lezen: Kom je maar niet van je griepje af? Dít elke dag schoonmaken helpt

De tegels schoonmaken met schoonmaakazijn

Voor de tegels in de badkamer heb je een lege spuitfles nodig. Vul deze spuitfles met schoonmaakazijn, en spuit de tegels in. Zo simpel is het, nu moet je het nog even laten intrekken (zo’n half uur). Spoel het schoonmaakazijn vervolgens weg met warm water.

Ben je nog niet tevreden? Dan kan je er ook nog voor kiezen om de volgende keer dat je de tegels in de badkamer schoonmaakt, de tegels schoon te boenen met de zachte zijde van een schuursponsje. Gebruik absoluut niet de schurende (groene) kant, want dit kan ervoor zorgen dat de glazuurlaag van je tegels aangetast wordt. Daar worden de tegels alleen maar doffer van, dus dat willen we natuurlijk voorkomen.

Voegen in de badkamer schoonmaken met bleek

Het kan zijn dat je last hebt van vieze voegen in de badkamer, bijvoorbeeld door een hardnekkige schimmel. Een sopje van water en bleekmiddel kan wonderen verrichten. Houd de verhoudingen aan die op de fles bleekmiddel staan. Stop je handen in een paar schoonmaakhandschoenen, en boen de voegen schoon met een oude tandenborstel. Het is even een werkje, maar het resultaat mag er zijn: binnen no time zijn de voegen weer blinkend schoon.

Meer lezen over schoonmaken?

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zo maak je de tegels in de badkamer schoon
Sluiten