Peuteryoga voor je kind: dit houdt het in (+ fijne videolesjes)

Kinderen Maaike van de Graaf 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Na een uurtje yoga ben je vaak helemaal zen. Even je gedachten op nul en genieten van het moment. Maar yoga is er natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Ooit gedacht aan peuteryoga voor je kleintje?

We vertellen er in dit artikel alles over en delen een aantal video’s!

Peuteryoga

Peuteryoga is voor kinderen tussen de 1,5 jaar en vier jaar oud. Ze zijn al te oud voor baby yoga, maar nog te jong voor yoga voor grotere kinderen. Bij yoga staat bewustwording centraal en wordt er veel focus gelegd op het aandachtig bezig zijn met lichaam. Met peuteryoga krijgt je kindje even een momentje van rust.

Aangezien peuters nog een korte spanningsboog hebben, worden vaak korte oefeningen gegeven. Ook wordt er vaak gewerkt met thema’s en wisselen verschillende onderdelen – zoals yogaoefeningen, dans, massage – zich af. Ademhalingsoefeningen zijn vaak ook onderdeel van peuteryoga.

Waarom dan?

Yoga is dus goed voor de bewustwording en helpt je kind op spelenderwijs bewust te worden van zijn lichaam. Daarnaast zorgt het ervoor dat kinderen door peuteryoga een momentje van rust hebben. Ze krijgen de hele dag door veel prikkels en indrukken en tijdens een yogalesje kunnen ze dat even allemaal langs zich heen laten gaan.

Ook sociale en emotionele ontwikkelingen staan centraal bij peuteryoga. Door de lesjes leren de kindjes aandacht te besteden aan hun gevoelens en beleving. Ook zorgt het voor een goede lichaamshouding en zullen de motorische vaardigheden ontwikkeld worden.

Waar te doen?

Verschillende yogascholen geven zogeheten peuteryoga. Mocht dat niet bij jou in de buurt zitten, dan kun je ‘t ook via internet doen. Om die reden delen we nu een aantal fijne video’s waarin peuteryoga wordt gegeven. Een leuke manier om samen met je kleintje even tot rust te komen!

1. Sterrig – Yoga, Mindfulness, Peuterdans, Draagconsulent en Workshops

2. Jorienosaurus Kinderyoga

3. DeKinderYogaJuf

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wereld van Yoga

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme