4 lekkere en healthy drankjes voor het verbeteren van je immuunsysteem

Gezondheid Sharon van der Werf 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is de tijd van het griepseizoen en op dit moment kunnen we het ons eigenlijk niet veroorloven om ziek te worden (want wanneer komt de griep wél goed uit?). Daarom delen we vier drankjes die kunnen helpen om jouw immuunsysteem te verbeteren.

We zeggen niet dat je door het drinken van deze drankjes nooit meer ziek wordt, maar het is in elk geval fijn als je er alles aan gedaan hebt om jouw immuunsysteem een handje te helpen.

4 drankjes voor het verbeteren van je immuunsysteem

1. Water met citroen

Citrusvruchten als citroen zijn een makkelijke manier om jouw glas water nog gezonder te maken. Je voegt hierdoor namelijk vitamine C, anitoxidanten, kalium en zink toe aan dat glas water. Deze micronutriënten verbeteren je spijsvertering, volgens de leer van Ayurveda. En remember: altijd je water op kamertemperatuur drinken.

Sinaasappel, mandarijn en limoen zijn ook aanraders om je glas water wat up te spicen. Let wel een beetje op je tanden. Citroen is van nature erg zuur, waardoor het je tanden aan kan tasten bij het overmatig drinken van dit drankje. Als je je tandarts te vriend wilt houden, drink je hier dus geen liters van op een dag.

2. Groene sapjes en smoothies

Groene sapjes zijn een makkelijke manier om je lichaam te voorzien van een vitamineboost. Koop eens een groen sapje in de supermarkt, of kijk online naar recepten als je thuis een juicer hebt staan.

Als er alleen een blender in je keukenkast staat, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een groene smoothie op het menu te zetten. Deze smoothies van NSMBL helpen je alvast een handje op weg naar een sterk immuunsysteem.

Dít doet iedereen fout bij het maken van een smoothie (jij ook!)

3. Kokoswater

Kokoswater is de ideale dorstlesser. Kokoswater is rijk aan sporenelementen zoals ijzer, jodium en zink. Dit heeft een positief effect op je hormoonhuishouding, en ook je stofwisseling is daarmee geholpen.

Vergis je overigens niet met de kokosmelk die je voor curry gebruikt. Kokosmelk bevat veel meel vet en calorieën, en wordt daarom niet aangeraden als drankje.

4. Kruidenthee

Goed nieuws voor theeleuten, want ook kruidenthee kan je immuunsysteem verbeteren. Denk aan een simpele gemberthee met honing, maar vlak ook kruiden als kaneel, kurkuma en kardemom niet uit. Vooral in de winter kan je hier een heerlijk kruidige thee van maken.

Moeite met in slaap komen? Met deze kruidentheeën ben je zo in dromenland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mindbodygreen

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme