Moeite met in slaap komen? Met deze kruidentheeën ben je zo in dromenland

Mind Rachelle Abbas 19 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Niets zo vervelend als niet in slaap kunnen komen, helemaal als je wel moe bent. Een kopje kruidenthee voor het slapengaan kan ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt.

Dat heeft alles te maken met de combinatie van de warme en kruiden. Deze theesoorten kunnen ervoor zorgen dat je binnen no-time in slaap valt:

Kamillethee

Kamillethee staat bekend als natuurlijk kalmeringsmiddel. Dat komt omdat kamille de antioxidant apigenin bevat. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig kamillethee drinken, sneller in slaap vallen én minder vaak wakker worden ‘s nachts.

Valeriaanwortel

Valeriaan staat ook bekend als een kruiden slaapmiddel. Je kunt het innemen als capsule of gedroogd als thee. Net als kamille werkt valeriaan goed tegen slapeloosheid, stress en angst en hoofdpijn. Waar het bij kamille te maken heeft met de antioxidant apigenin, zijn wetenschappers er nog niet uit hoe valeriaan de slaap verbetert, maar vermoed wordt dat het te maken heeft met een verhoging van een neurotransmitter (GABA).

Lavendel

Als je regelmatig de sauna bezoekt, zul je weten dat lavendel daar gebruikt wordt voor het rustgevend effect (dankzij de aromatische geur). Je kunt lavendelthee drinken om te ontspannen, je zenuwen te kalmeren of als hulpmiddel om beter te slapen.

Lees ook:

Deze soorten thee zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme