Deze soorten thee zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid!

Gezondheid Leanne Hansma 10 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Wat gaat de tijd snel. Ondanks dat het weer nog steeds erg fijn is voor de tijd van het jaar, is de zomer toch echt voorbij gevlogen. De ‘r’ zit zelfs alweer in de maand. Dat betekent vaak dat griepjes en verkoudheden op de loer liggen. Je wilt dan lekker op de bank liggen met een dekentje én een kop warme thee.

Een theetje is rond de herfst nog lekkerder dan in de zomer. Pluspunt: sommige soorten (kruiden)thee zijn niet alleen lekker, maar schijnen ook nog eens goed te zijn voor je gezondheid!

Muntthee

Muntthee kunnen we tegenwoordig best hip noemen. Misschien heb je deze thee al vaker gedronken, zonder je bewust te zijn van de voordelen. Een mok met heet water en muntblaadjes schijnt namelijk opwekkend te werken. Dat heeft als voordeel dat het je darmen goed op gang kan brengen. Omdat muntthee niet alleen goed lijkt te zijn voor je darmen, maar ook voor je maag, kan het ook helpen tegen misselijkheid.

Lui wakker geworden? Dan kun je ook een kop muntthee voor jezelf maken, om je alertheid te stimuleren.

Kamillethee

Heb je veel stress of slaap je onrustig? Drink een kop kamillethee! Uit veel onderzoeken blijkt dat deze thee een positief effect heeft op onze gezondheid. Kamille zorgt ervoor dat je rustig wordt. Het kan daardoor je stress verminderen én je een nachtje lekker laten slapen.
Naast dat kamillethee helpt bij stress en slecht slapen, lijkt het ook te helpen tegen buikpijn.

Brandnetelthee

In eerste instantie denk je nu vast aan die ‘jeukplant’ in de berm. Maar het is meer dan dat. Brandnetel schijnt ontgiftend te werken en een kop thee hiervan kan je nieren stimuleren, waardoor je afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Last van een onzuivere huid? Brandnetelthee to the rescue. Een ander voordeel van brandnetelthee zou namelijk zijn dat het ontstekingsremmend is. Ook zit er vitamine C in brandnetel thee én zorgt het ervoor dat je stofjes als kalk en ijzer beter kunt opnemen.

Gemberthee

Je houdt er van of je houdt er niet van: gember. Wie graag een kop gemberthee drinkt heeft geluk, want het helpt tegen meerdere gezondheidsklachten. Gemberthee schijnt goed te zijn voor het voorkomen van griep en verkoudheid doordat het je immuunsysteem verbetert. Al een griepje of verkoudheid te pakken? Ook dan doet een kopje gemberthee wonderen. Deze thee kan je neusverstoptheid, luchtwegen én een zere keel verlichten. Het drinken van gemberthee lijkt ook goed te werken tegen misselijkheid én het verminderen van bijvoorbeeld menstruatiebuikpijn.

Deze 6 redenen bewijzen waarom kurkuma zó gezond is

Cranberry thee

Wat cranberry kan doen voor je gezondheid is misschien al wat bekender. Net als bij drankjes als cranberrysap, wordt van cranberry thee gezegd dat het goed werkt tegen blaasontsteking. Doordat er antibacteriële stoffen inzitten zou het je urinewegen helpen te reinigen en dat helpt weer tegen infecties. Ook zit deze theesoort vol met antioxidanten die goed schijnen te zijn voor je nieren. Ben je niet dol op gember, maar wil je wel je immuunsysteem versterken? Je zou ook cranberry thee kunnen drinken om de kans op een griepje te verkleinen. Extra fijn, er zit ook nog eens vitamine C in.

Drink met mate

Dat geldt dus niet alleen voor alcohol, maar ook voor kruidenthee. Te veel van je favoriete hete drankje drinken kan negatieve gevolgen hebben. Net zoals bij veel dingen waar het woordje ‘te’ voor staat. Ben je in verwachting? Overleg met een specialist welke kruidenthee je beter wel of niet kunt drinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme