Door deze 7 spelletjes kan je kind zich beter concentreren

Kinderen Leanne Hansma 11 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Stilzitten en goed je aandacht bij iets houden is lastig, helemaal voor kinderen. Ze zijn snel afgeleid en alles is leuker dan hetgeen waar ze mee bezig moeten zijn.

Voor een betere concentratie bij je kids kun je meerdere dingen doen. Laat je kinderen lekker bewegen, probeer prikkels uit de omgeving te verminderen, zorg voor overzicht, geef ze tussendoor een kleine pauze en maak complimentjes.

Concentratiespelletjes

Naast die hele lijst met tips, kun je ook spelletjes spelen met je kind om de concentratie te verbeteren. Door deze 7 spelletjes leer je je kind te focussen op zijn of haar doelen:

1. Memory

Met memory kan je kind zijn of haar geheugen trainen. Om de juiste plaatjes bij elkaar te vinden zal je kind zich moeten concentreren.

2. Kwartert

Mag ik van jou… Van concentratiespelletjes… Kwartet?!

3. Dammen

Schaken en dammen: twee spellen die al ontzettend oud zijn. Toch blijven deze spellen goed voor het inzicht en geheugen van je kind. Door een potje dammen kan de concentratie van je kind verbeteren.

4. Puzzelen

Puzzels zijn niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Voor het maken van puzzels heeft je kleintje veel doorzettings- én concentratievermogen nodig. Hoe vaker je kind een puzzel maakt, hoe meer hij of zij zijn concentratie dus verbeterd.

5. Loco

Spelenderwijs kan je kind zijn concentratievermogen ontwikkelen door Loco. Het leuke is dat je kind zelf de opdrachten kan maken én ook meteen kan kijken of het gelukt is.

6. Concentratiespelletjes van 3 minuten

In het boek Concentratiespelletjes van 3 minuten staan korte spelletjes om even tussendoor te doen. Zo kan je kind nieuwe energie en concentratie vinden en daarna weer goed aan de slag met andere taken.

7. Dokter Bibber

Focus Dokter Bibber! Bij dit spel moet je heel voorzichtig verschillende voorwerpen uit het lichaam van patiënt Sam halen. Met een beetje geduld lukt het jouw kind. Maar niet teveel bibberen, want dan gaat het fout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen