5x de leukste watertafels voor kinderen tot en met vier jaar

Peuter Laurien Bleeker 20 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Water past perfect bij sensory play, waarbij je kind speelt met iets dat alle zintuigen prikkelt. Water kan zelfs geproefd worden en dat, samen met voelen, ruiken, zien en horen, maakt water natuurlijk geweldig om mee te experimenteren en spelen.

De zomer is daar het ideale seizoen voor en met een watertafel kan je kind uren in de weer zijn. Daarom zetten we de vijf leukste watertafels voor kinderen tot en met vier jaar voor je op een rij.

5x de leukste watertafels voor kinderen

watertafel
Lidl

Water en zand combi

Zelfs wanneer je geen tuin hebt, is deze watertafel vanwege het formaat top om aan te schaffen. Zet ‘m in de badkamer en je peuter kan lekker in de weer met water. Ook leuk is dat de tafel uit twee vakken bestaat, dus er kan ook met zand in gespeeld worden. Bij deze toffe watertafel zitten bootjes en zeedieren voor de creatiefste fantasieverhalen tijdens het spelen. Je koopt ‘m bij Lidl voor drie tientjes.

watertafel
Action

Punten scoren met Peppa, Paw Patrol of Ariel

Scoor extra punten bij je kind met deze watertafels van Peppa Pig, Paw Patrol of De Kleine Zeemeermin. De kindervrienden zorgen voor extra vermaak tijdens het spelen met water. Ook voor jou is de aanschaf van een van deze watertafels een pretje, want je betaalt nog geen tientje voor Peppa, Chase of Ariel. Rennen naar Action dus!

watertafel
Bol.com

Drie-in-een watertafel

Deze watertafel gebruikt je kindje met water en/of zand en er zitten een bootje, gieter en andere spulletjes bij. Maar, de watertafel kan ingeklapt ook als gewoon tafeltje gebruikt worden, om lekker aan te kleuren bijvoorbeeld. Door de zachte kleuren is dit speelgoed ook nog eens esthetisch verantwoord om in de tuin te zetten. Voor ongeveer dertig euro koop je ‘m bij Bol.

watertafel
Lobbes

Piratenboot, schip ahoy!

Kleine piraatjes beleven de grootste avonturen met deze zand- en watertafel in de vorm van een piratenboot. De boot heeft zelfs een heus piratenzeil om te hijsen en een anker om weer aan te meren. Voor drie tientjes koop je de stoere watertafel voor kinderen bij Lobbes.

watertafel
Intertoys

Kleurrijke watertafel

Deze watertafel is voorzien van een waterrad waar kinderen water doorheen kunnen gieten om te zien wat er daarna mee gebeurt. Hoe meer, hoe beter en hoe leuker! Verder vind je in deze set een gieter, emmertje, schep en vormpjes om mee te spelen. De watertafel is lekker kleurrijk en, niet geheel onbelangrijk, slechts vijftien euro bij Intertoys.

Sensory play is goed voor de ontwikkeling van een kind, maar wat is het eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen