10x de leukste plekken om jouw geboortekaartjes te scoren

Zwanger Sanne Verweij 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Yes, het is tijd om met het geboortekaartje aan de slag te gaan! Lekker rommelen met lettertype, de afbeelding of misschien wel de foto van je baby. Maar waar ga je eigenlijk aan de slag?

Je hebt zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Leukste winkels voor geboortekaartjes

Daarom zet Famme een paar van de leukste winkels mét hun specialiteiten op een rijtje.

1. Hippe ouders

Een origineel babykaartje vind jij belangrijk. Kijk dan eens op Made for Moments: elke week komen er nieuwe ontwerpen binnen op de website. Voor de moderne moeders zijn veel van de ontwerpen gebaseerd op de nieuwste trends.

2. Small business

Op Instagram zijn veel kleine zelfstandige ondernemers te vinden die geboortekaartjes ontwerpen. Zoek maar eens op #geboortekaartje en je vind er een hoop. Zo zijn wij stiekem verliefd op de kaartjes van Studio Poppy.

2. Naamplaatje

Wil jij het geboortekaartje binnen een handomdraai zien mét de naam van jouw baby erop? Bij Kaartje2go voer je de naam in en krijg je gelijk de designs te zien. Handig!

4. Even proeven!

Heb je niet genoeg aan één proefdruk? Bij Hippe geboortekaartjes kun je een proefdrukpakket bestellen. Hierin zit een gratis proefset, een papierwaaier met al de papiersoorten en jouw gepersonaliseerde proefdruk met een envelop.

5. Rustig

Ben jij een fan van rustige kleuren? Dan is een van de leuskte winkels voor rustieke geboortekaartjes Cotton Bird. Zij verkopen kaartjes met aardetinten en natuurlijke vormen, zoals planten en bloemen, op de voorkant.

6. Lachen voor het plaatje!

Wil je je vrienden alvast laten kennismaken met je kindje zonder dat ze hem/haar gezien hebben? Hiervoor kan je bijvoorbeeld bij Albelli terecht. Kies je een ontwerp en plak je de liefste foto van jouw baby erin. Zo weet iedereen gelijk hoe schattig hij/zij is!

7. Keiveel keuzes

Accessoires! Je kan er niet genoeg van hebben en dan gaat het niet over sieraden. Voor je geboortekaartje kan je ook kiezen uit sluitstickers, enveloppen, kaarthouders, geboorteborden: noem het maar op! Bij Blijkaartje heb je bijvoorbeeld een breed assortiment.

8. Bij de winkel om de hoek

Jouw hart ligt bij wat je het beste kent. Daarom ga jij aan de slag bij de HEMA of bij de Kruidvat. Bij deze winkels kan je ook prima je geboortekaartje zelf ontwerpen of aanpassen.

9. Chic de friemel

Is chic jouw tweede naam of is zilver je lievelingskleur? Neem dan een kijkje bij Petite Fleur. Zij maken babykaartjes met folie: goudfolie, rosé, zilver en zelfs koperfolie. Een mooie en bijzondere touch.

10. Principieel origineel

Je wilt iets speciaals en bijzonder verzenden, dus ga je op zoek naar alternatieve geboortekaartjes. Bij Lief Leuk en Eigen vind je transparante kaartjes en bij Hippe geboortekaartjes vind je houten kaarten. Wil je nog meer inspiratie lees dan hier meer ideeën voor bijzondere en alternatieve geboortekaartjes!

50x de mooiste tekstjes voor op je geboortekaartje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme