10x bijzondere en alternatieve geboortekaartjes

Kinderen Laurien Bleeker 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Urenlang kan je online snuffelen op zoek naar de mooiste geboortekaartjes, maar het is het tóch allemaal net niet. Je wilt iets speciaals, iets bijzonders, iets wat de ontvangers niet zullen vergeten. Dat is dus iets anders dan het geboortekaartje dat meestal verstuurd wordt!

Inspiratie voor originele geboortekaartjes

Speciaal voor aanstaande ouders die net even wat anders willen dan een papieren kaartje, zetten we tien alternatieve, bijzondere geboortekaarten op een rij.

1. Het opblaasbare geboortekaartje

Laat de tekst van het babykaartje op ballonnen drukken zodat de ontvanger de ‘kaart’ kan lezen als de ballon opgeblazen is. Wel leuk is het dan om de ballon aan een kaartje te bevestigen, met een korte uitleg erbij.

2. Een geboortekaartje in een andere vorm

Een kaart hoeft natuurlijk niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Kies eens voor iets anders, bijvoorbeeld een cirkel, wolkje, regenboog of ovaal.

3. De creatieve kaart

Verstuur een kaartje dat de ontvanger kan uitvouwen tot bijvoorbeeld een luchtballon of ster.

4. Het bloeiende geboortekaartje

Laat je kaartje niet drukken op standaard papier, maar op groeipapier met bloemzaadjes erin. De ontvanger kan dit kaartje in z’n geheel in de aarde stoppen en na een tijdje groeien er bloemen uit.

5. De net even anders kaart

Denk eens aan iets anders dan karton om je kaart op te drukken, zoals katoenpapier, linnen, pergamijn papier of een mooi stuk stof.

6. De geboortekerstbal

Krijg je een kerstkindje? Kies dan eens voor iets heel anders en verstuur een kerstbal als geboortekaart naar je geliefden.

7. Een cadeautje om uit te pakken

Verwerk je geboortekaartje in een mooi doosje zodat het een cadeautje is voor de ontvanger om uit te pakken.

8. Het kraskaartje

Weet je nog hoe leuk het was om vroeger kraskaarten open te maken met een muntje? Kies voor een geboortekaartje waarbij de ontvanger een afbeelding, bijvoorbeeld een wolkje, hartje of ballon, open moet krassen om de naam te kunnen zien.

9. Een draaikaart

Dit zijn eigenlijk twee kaarten op elkaar, vaak in de vorm van een cirkel, met een pinnetje in het midden waardoor je ze onafhankelijk van elkaar kan draaien.

Op de onderste kaart staat alle tekst, op de bovenste kaart kan je een tekening laten drukken of meerdere kleine symbolen. Door de achterste kaart te draaien, ziet de ontvanger één voor één de naam en andere gegevens van jullie newborn.

10. Een geboortekoekje

Je kan de mooiste geboortekoekjes laten maken, maar dat kan je ook zelf doen natuurlijk! Verstuur ze in een mooi zakje samen met een kaartje erbij.

Succes op leuke reacties gegarandeerd!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen