Wow! Echtpaar moet tweeling afstaan na blunder van IVF kliniek

Algemeen Rachelle Weiler 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Het is ontzettend vervelend en frustrerend als het krijgen van kinderen niet vanzelf gaat. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om de natuur een handje te helpen. Eén daarvan is IVF. Maar dan moet dat wél goed gaan..

Een IVF kliniek in Amerika is vandaag in het nieuws gekomen door een ontzettend grote blunder. De gevolgen? De ouders hebben hun kinderen moeten afstaan.

Een grote fout met enorme gevolgen

Een Aziatisch stel probeerde de afgelopen jaren zonder succes zwanger te raken. Nadat geconcludeerd werd dat de kansen op een natuurlijke conceptie klein waren, besloten ze over te gaan op IVF.
Ze besloten hun kansen te wagen in een Amerikaanse IVF kliniek, en betaalde voor de behandeling ongeveer 100.000 dollar.
De eerste poging resulteerde niet in een zwangerschap, maar bij de tweede poging bleek het raak. Het echtpaar verwachtte zelfs een tweeling!

Bij een echo bleek het echter wel te gaan om 2 jongetjes, wat het stel vreemd vond. Na embryoselectie bleek namelijk dat de man en vrouw over 4 vrouwelijke embryo’s beschikte, en over 1 mannelijke.

De artsen van de IVF kliniek zeiden dat echo’s nooit 100% zekerheid geven, maar na de geboorte bleek het wel degelijk waar. Er werden twee jongetjes geboren.

Dat was niet het enige wat de ouders en artsen opviel. De kinderen hadden namelijk geen Aziatisch uiterlijk, terwijl de moeder dit wel was. Er werd een DNA-test gedaan, waaruit inderdaad bleek dat de kinderen geen biologische kinderen waren van de moeder óf de vader.
De jongetjes waren zelfs niet eens broers van elkaar.

Schadevergoeding na blunder

Na onderzoek bleek dat er in de IVF kliniek een blunder met enorme gevolgen had plaatsgevonden. Embryo’s waren verwisseld. De embryo’s van 2 andere paren waren bij de Aziatische vrouw teruggeplaatst.
Zodoende moest het paar de jongetjes afstaan aan de rechtmatige ouders.

Het echtpaar heeft geen enkel idee wat er met hun eigen embryo’s is gebeurd. De IVF kliniek doet verder onderzoek, maar het paar heeft inmiddels een onbekend schadevergoeding geëist voor het ongekende leed dat hen is aangedaan.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen