Zes papa’s vertellen waarom het geweldig is om een meisjesvader te zijn

Kinderen Soraya Vogelaar 15 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Er zijn moeders die echte jongensmoeders of meisjesmoeders zijn. Maar dan zijn er natuurlijk ook jongensvaders en meisjesvaders. Een aantal vaders vertellen over waarom het fantastisch is om de vader van een dochter te zijn.

Vader van een dochter: 6 verhalen van papa’s:

1. ‘Ze kan alles net zo goed of waarschijnlijk beter dan een jongen’

‘Ik ben een thuisblijfvader, dus ik breng bijna alle wakkere momenten met mijn dochter door. Ik zie alle facetten van haar persoonlijkheid. Ik was en ben zelf ook iemand die meer een zachte kant heeft in plaats van die stoere man. Het is fijn om nu met mijn dochter iemand te hebben die ook heel empatisch en emotioneel is. Wat ik het leukst vind aan dat ik een vader van een dochter ben, is dat ik haar kan leren dat ze alles net zo goed en waarschijnlijk zelfs beter kan doen dan een jongen.’

– Austin, vader van een dochter van 3,5 jaar oud.

2. ‘Het is geweldig hoeveel je kunt leren van je dochters als je maar even de tijd neemt’

‘Puur het luisteren naar hun ideeën over de toekomst, levert mij als vader al zoveel op. Ze praten dan over hoe ze later een raket gaan bouwen en hoe ze ervoor gaan zorgen dat iedereen weet dat jongens ook van roze kunnen houden en meisjes van blauw. Maar ze vertellen ook hoe fijn ze het vinden om geknuffeld te worden als ze zich verdrietig voelen.’

– Mike, vader van twee dochters van 4 en 6 jaar oud.

LEES OOK: 6 Redenen waarom het voor vaders belangrijk is om met hun kinderen te spelen

3. ‘Ik kan elke dag mijn best doen om het stereotype beeld van een man voor ze bij te schaven’

‘Dit is het leukste aan vader zijn van twee dochters. Ik wil dat mijn dochters zien dat het stereotype beeld van de man echt niet klopt. Ik wil dat ze zien dat ik hun haren borstel, kook, schoonmaak, meega naar de dokter en ze in bad doe. Als ze dit zien, weten ze dat dit niet per se taken van mama zijn.’

– Doyin, vader van twee dochters van 5 en 3 jaar oud.

4. ‘Dat ze steeds zelfstandiger wordt’

‘Ze begint nu echt haar zelfstandigheid te ontdekken en ontwikkelen. Het is zo mooi dat ik haar daarbij mag helpen haar eigen weg in te vinden. Ik geef eerlijk toe dat het mij ook veel leuker leek om een sterke meid op te voeden dan een jongen. Achteraf gezien maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Maar ik vind het heel leuk. Ik zie het als mijn taak om haar te beschermen. Maar ik ben het allergelukkigst nu ik haar kan leren voor zichzelf op te komen.’

– Chris, vader van een dochter van 8 jaar oud.

LEES OOK: Ontroerend: Vader schrijft een nieuw ‘rapport’ voor zijn dochtertje met autisme

5. ‘Samen dansen op muziek van Taylor Swift en voetballen’

‘Ik voel met mijn dochters totaal geen beperkingen. Willen ze dat we samen theedrinken? Dan is dat geweldig. Willen ze samen stoeien en kussengevechten houden? Dan is dat ook helemaal prima. Het kan allemaal: van dansen op Taylor Swift tot voetballen. Het levert zoveel plezier op.’

– Spencer, vader van twee dochters van 4 en 6 jaar oud.

6. ‘Heel veel fijne knuffels’

‘Ik vind het het leukst dat we de avondmaaltijd eten aan de eettafel die vol ligt met tekenspullen en andere projecten van de meiden. En dat ze altijd zoveel fijne knuffels geven.’

– Jeff, vader van twee dochters van 8 en 11 jaar oud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme