Word je gek van zilvervisjes in huis? Zo kun je ze bestrijden!

Lifestyle Rachelle Abbas 18 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Heb je veel last van zilvervisjes in huis? Het is vies, vervelend en vooral heel irritant. De beestjes zijn ook zo snel dat je ze bijna niet te pakken krijgt. Als je dan eenmaal een zilvervisje te pakken hebt, kun je weer achter de volgende aan.

Dat is niet langer het geval, want met deze handige tips kun je zilvervisjes makkelijk bestrijden.

Zilvervisjes in huis bestrijden

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat de zilvervisjes verdwijnen (en weg blijven, misschien wel het belangrijkste):

1. Vermijd voedselresten

Zilvervisjes zijn dol op voedselresten. Het is dan ook geen verrassing dat deze beestjes vaak tussen de pannen in de keukenkastjes te vinden zijn. Als je ervoor zorgt dat alles stofvrij is en er geen voedselresten zijn, zul je merken dat de hoeveelheid beestjes ook afnemen.

2. Houd kieren en gaten dicht

Naast voedselresten, zijn zilvervisjes ook dol op kieren en gaten. Ze kunnen dan ook overal tussendoor. Het is verstandig om kieren en gaten dicht te houden, vooral achter plinten omen zilvervisjes voor. Dichtkitten kan met lijm!

3. Vochtige plekken

Het is belangrijk om je huis goed te ventileren, de beestjes houden van warme, vochtige ruimtes. Door te ventileren zorg je ervoor dat de ruimtes droger en frisser worden.

4. Papier is funest

Papier, zoals boeken en vellen kun je het beste opbergen in afgesloten bakken. Loshangend behang is ook funest, zorg er dus voor dat je behang goed dicht zit.

5. Gipspoeder

Een middel dat kan helpen om van de vieze beestjes af te komen, is gipspoeder. Je kunt op een vochtige linnen doek wat gipspoeder leggen. De zilvervisjes komen hierop af en kunnen niet tegen het poeder. Schud de doek (buiten) uit, en er is weer een plaag bestreden.

6. Een doorgesneden appel

Een ander wondermiddel is een doorgesneden appel. Doe een doorgesneden appel in een open plastic zak. De zak knoop je pas dicht zodra er zilvervisjes inzitten, om hem uiteraard weg te gooien.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen