Zwanger in de winter? Dit zijn de voordelen  

Zwanger Japke Janneke Sybesma 25 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Zwanger zijn is weer anders in ieder seizoen. Ben jij (hoog)zwanger in de winter? Dan heeft dat een aantal voordelen en die zetten we graag voor je op een rijtje.

De winter is niet het favoriete seizoen van de meeste mensen. Toch is het helemaal niet zo erg als je zwanger bent.

Zwanger in de winter

Het heeft namelijk een aantal voordelen om zwanger te zijn in de winter. Welke? We delen ze graag met je.

1. Oversized truien

Wanneer je lijf flink aan het groeien is, kan passende kleding dragen een uitdaging zijn. Ook dit is weer anders in ieder seizoen. Ben je (vooral) zwanger in de winter? Dan is dit een perfect moment om grote oversized truien te dragen. Speur bijvoorbeeld eens in de kast van je partner. En doordat bankhangen met een dekentje in het winterseizoen een stuk meer geoorloofd is, kan er ook een heel comfortabele broek onder.

2. Bankhangen

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt. Wanneer je zwanger bent, kun je wel wat extra rust en ontspanning gebruiken. Bankhangen (en daaraan toegeven) is een stuk gemakkelijker in de winter. Wanneer het zomer is, is iedereen veel actiever, meer buiten en op pad. In de winter zit je automatisch veel meer binnen en is het makkelijker om wat extra rust te nemen. Pak dus een lekker boek, zet een leuke serie of film aan en plof met een dekentje op de bank.

3. Geen last van de hitte

Logischerwijs heb je, als je zwanger bent in de winter, geen last van de hitte. In een warme zomer kan het namelijk best een uitdaging zijn. Doordat je een zware buik hebt en alles iets meer energie kost, is het vaak zweten geblazen. In de winter heb je daar minder last van. Je eigen kacheltje draag je al bij je in je buik dus snel koud zul je het ook niet hebben!

4. Cocoonen met de baby

Wanneer je hoogzwanger bent in de winter zul je ook een deel van je kraamtijd in deze periode doormaken. En dat heeft ook heel veel voordelen! Het is de perfecte timing om lekker te cocoonen met je pasgeboren baby. Doordat het vroeg donker is in de avond en later licht in de ochtend kun je wellicht ook een stuk gemakkelijker bijslapen.

5. Minder last van FOMO

Tot slot is de winter het seizoen waarop mensen wat meer binnenshuis leven. Als je zwanger bent en wat meer rust nodig hebt en minder aan sociale activiteiten deelneemt, is dat een stuk makkelijker in de winter. Je hoeft de terrassen niet te skippen en geen festivals over te slaan. Zo heb je wellicht een stuk minder last van de Fear of Missing Out.

5 gouden tips voor een extra ontspannen zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme