10 ‘ik drink niet’-excuses om te verbergen dat je zwanger bent (die wel werken)

Och, die arme vriendin van mij. Ze was zwanger, maar wilde het absoluut nog niet aan haar leidinggevende vertellen (iets met een promotie, nog geen 12-weken). En toen moest ze ineens op zakenreis naar een kantoor in het buitenland. Ze was net twee minuten geland toen haar collega zei: ‘Omdat je zo houdt van wijn en Japans eten, gaan we na de vergadering met zijn allen naar een sushi-restaurant én duiken we de kroeg in!’

Ik ging stuk om het verhaal. Uiteindelijk had ze het probleem opgelost door in het sushi-restaurant een soort van soep te bestellen en toen ze naar de kroeg gingen had ze gezegd dat ze nooit dronk als ze daarna nog moest vliegen. Hoe slim?! Hieronder nog tien oplossingen mocht je ooit in deze situatie belanden.

[STAP stap=”1″]

Detox

giphy gif detoxen

Zeg dat je bezig bent met een detox, will do the trick voor een paar weken.

[STAP stap=”2″]

De mocktail

mocktail gif famme

Oké, deze behoeft wel wat voorbereiding. Fluister de barman in dat je de hele avond cocktails gaat bestellen, maar dat jij een mocktail (dus zonder alcohol) wilt. Rum-cola? Natuurlijk! Niemand die het doorheeft. Let op: het kan zijn dat je later op de avond of in de ochtend een dubbele tong of mega-kater moet veinzen.

[STAP stap=”3″]

Een-twee hoppakee!

drankje weggooien famme

Dit is een gevaarlijke… Accepteer het drankje en loop een keer in het kwartier subtiel langs een plantenbak, toilet of hegje om een derde uit je glas te lozen. Aangezien je zwanger bent, moet je waarschijnlijk toch ieder kwartier naar het toilet. Handig!

[STAP stap=”4″]

Wees op tijd

Zorg dat je als eerste in de bar bent, zo kan de barman even een nep-drankje voor je in elkaar draaien.

[STAP stap=”5″]

De kater from hell

giphy kater famme

Zeg iedereen dat je een énorme kater hebt.

[STAP stap=”6″]

De GTST-dronk

nep drinken famme

Als iemand een drankje voor je koopt, hoef je hem echt niet meteen weg te gooien. Zet het glas tegen je lippen, maar houd ze stijf op elkaar en neem geen slok. Deze truck werkt het beste met punt 3 hierboven.

[STAP stap=”7″]

Het medicijnen-excuus

Een gouwe ouwe. ‘Ah goh, zo jammer. Ik heb nét twee paracetamollen genomen’ of ‘Nope, ik ben aan de antibiotica’. Kies een ziekte, go with the flow en maak Angelina Jolie jaloers op je acteerskills.

[STAP stap=”8″]

Ik moet nog rijden

bob drank rijden famme

Nee, je kunt écht niet met je collega’s meerijden naar die bedrijfsborrel.

[STAP stap=”9″]

Het afval-excuus

afvallen drank zwanger famme

Oké, hoewel deze waarschijnlijk het beste werkt, zorgt hij ook voor de meeste ‘ach joh, niet zo ongezellig! Eentje maar!’-kreten. Zeg dat je liever de calorieën uit dat wijntje bespaart om zo nog een extra portie frietjes te bestellen. Nee, je zit nog niet aan de 2000 calorieën vandaag, maar wél als je een wijntje pakt.

[STAP stap=”10″]

‘Ooooh nee hoor! Ik heb net al téveel wijn op!’

teveel gedronken famme

Oh en zeg vervolgens dat je nooit meer dan twee glazen drinkt. Een bruiswater alstublieft!

Mocht je in bovenstaande zaken niet zo’n zin hebben, no worries. Je bent aan niemand een excuus verschuldigd. Zeg gewoon dat je geen zin hebt om te drinken. Makkelijker kan niet.

Welk excuus heb jij ooit gebruikt? Wij zijn razend benieuwd! Laat het weten op onze Facebook >

Dit gebeurt er trouwens wanneer je drinkt tijdens je zwangerschap… >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 ‘ik drink niet’-excuses om te verbergen dat je zwanger bent (die wel werken)
Sluiten