10 ‘ik drink niet’-excuses om te verbergen dat je zwanger bent (die wel werken)

Eropuit Els van Asseldonk 13 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Och, die arme vriendin van mij. Ze was zwanger, maar wilde het absoluut nog niet aan haar leidinggevende vertellen (iets met een promotie, nog geen 12-weken). En toen moest ze ineens op zakenreis naar een kantoor in het buitenland. Ze was net twee minuten geland toen haar collega zei: ‘Omdat je zo houdt van wijn en Japans eten, gaan we na de vergadering met zijn allen naar een sushi-restaurant én duiken we de kroeg in!’

“Ik drink niet, omdat…”

Ik ging stuk om het verhaal. Uiteindelijk had ze het probleem opgelost door in het sushi-restaurant een soort van soep te bestellen en toen ze naar de kroeg gingen had ze gezegd dat ze nooit dronk als ze daarna nog moest vliegen. Hoe slim?! Hieronder nog tien oplossingen mocht je ooit in deze situatie belanden.

1. Detox

Zeg dat je bezig bent met een detox, will do the trick voor een paar weken.

2. De mocktail

Oké, deze behoeft wel wat voorbereiding. Fluister de barman in dat je de hele avond cocktails gaat bestellen, maar dat jij een mocktail (dus zonder alcohol) wilt. Rum-cola? Natuurlijk! Niemand die het doorheeft. Let op: het kan zijn dat je later op de avond of in de ochtend een dubbele tong of mega-kater moet veinzen.

3. Een-twee hoppakee!

Dit is een gevaarlijke… Accepteer het drankje en loop een keer in het kwartier subtiel langs een plantenbak, toilet of hegje om een derde uit je glas te lozen. Aangezien je zwanger bent, moet je waarschijnlijk toch ieder kwartier naar het toilet. Handig!

4. Wees op tijd

Zorg dat je als eerste in de bar bent, zo kan de barman even een nep-drankje voor je in elkaar draaien.

5. De kater from hell

Zeg iedereen dat je een énorme kater hebt.

6. De GTST-dronk

Als iemand een drankje voor je koopt, hoef je hem echt niet meteen weg te gooien. Zet het glas tegen je lippen, maar houd ze stijf op elkaar en neem geen slok. Deze truck werkt het beste met punt 3 hierboven.

7. Het medicijnen-excuus

Een gouwe ouwe. ‘Ah goh, zo jammer. Ik heb nét twee paracetamollen genomen’ of ‘Nope, ik ben aan de antibiotica’. Kies een ziekte, go with the flow en maak Angelina Jolie jaloers op je acteerskills.

8. Ik moet nog rijden

Nee, je kunt écht niet met je collega’s meerijden naar die bedrijfsborrel.

9. Het afval-excuus

Oké, hoewel deze waarschijnlijk het beste werkt, zorgt hij ook voor de meeste ‘ach joh, niet zo ongezellig! Eentje maar!’-kreten. Zeg dat je liever de calorieën uit dat wijntje bespaart om zo nog een extra portie frietjes te bestellen. Nee, je zit nog niet aan de 2000 calorieën vandaag, maar wél als je een wijntje pakt.

10. ‘Ooooh nee hoor! Ik heb net al téveel wijn op!’

Oh en zeg vervolgens dat je nooit meer dan twee glazen drinkt. Een bruiswater alstublieft!

Mocht je in bovenstaande zaken niet zo’n zin hebben, no worries. Je bent aan niemand een excuus verschuldigd. Zeg gewoon dat je geen zin hebt om te drinken. Makkelijker kan niet.

Interessant: Dit gebeurt er trouwens wanneer je drinkt tijdens je zwangerschap… 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme