10 vrolijke spelletjes die ballonnen nóg leuker maken (en het kinderfeestje ook)

Kinderen Eva Dusch 12 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Of je nu een kinderfeestje moet organiseren of gewoon een activiteit voor buiten; ballonnen doen het altijd goed. Niet alleen als feestelijke decoratie, maar zeker ook als spelelement.

Nu de lente volop in gang is en de warme dagen elkaar steeds sneller opvolgen, wordt het weer tijd voor lekker veel spelletjes buiten de deur. Met deze geinige activiteiten heb je (bijna) geen omkijken meer naar je grut, mits je soms enige veiligheidsmaatregelen hebt toegepast van tevoren.

Een bad vol ballonnen

Met dezelfde magie als de ballenbak, let maar op.

Ballonnen op de trampoline

Op de trampoline springen mét ballonnen geeft je kinderen geheid de slappe lach. Want ze vliegen alle kanten op en probeer ze maar eens niet te raken terwijl je zelf ook op en neer bounced. Nu kun je de ballonnen vullen met lucht en in de zomer met water.

Waterballonpinatas

Dit keer geen beloning met snoepjes maar met water, wat natuurlijk helemaal niet erg is op een warme en zonnige dag. En wedden dat de kinderen hier heel fanatiek van worden.

Zelfgemaakte kunst met ballonnen

Bron: Bhg

Laat de kinderen de ballonnen vullen met verschillende kleuren verf en laat ze ze vervolgens tegen een wit doek aangooien. Zo heb je bijna een rip-off van Jackson Pollock aan de muur hangen.

Darten met ballonnen

Laat Raymond van Barneveld (a.k.a. Barney) maar eens poepie ruiken. Plak een (prik)bord vol met ballonnen en koop er een set dartpijltjes bij.

Hockyen

Bron: Disney

Hier worden de nieuwe Naomi van As en Taeke Taekema geboren hoor. Reken maar.

Scoren maar

Verdeel de kinderen in twee teams (of vier) en laat ze om de beurt proberen te scoren in de wasmand.

Lepeltje lepeltje

Stippel een mooi parcours uit in de tuin, op straat of de oprit en laat de kinderen een wedstrijdje lopen met lepels en waterballonnen.

Een potje tennis

Maak tweetallen en laat ze om de beurt tegen elkaar spelen.

Ballonnen met confetti

Bron: Etsy

Het levert een rommeltje op, maar het plezier dat de kinderen eraan beleven weegt minstens net zo zwaar. En confetti betekent altijd feest.

Heb jij nog leuke speltips met ballonnen? Laat het ons weten op Facebook!

Wowza! Deze kleuter veroorzaakt een groot feest in NY metro>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen