10x luie manieren om iedere dag calorieën te verbranden

Gezondheid Rachelle Abbas 2 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit klinkt toch ideaal: activiteiten die het verbranden van calorieën een boost geeft, nog zonder dat je gaat zweten. Het kan! Deze door deskundigen onderbouwde activiteiten zullen het calorieën verbranden bevorderen.

Good luck!

Calorieen verbranden

Van kauwgom kauwen tot zingen onder de douche; als je lui bent ga je fan zijn van deze maniertjes.

Goede nachtrust

Misschien wel de makkelijkste manier die het minste energie kost om meer calorieën te verbranden iedere dag: slapen. Slapen is iets wat we allemaal toch minstens zeven uur per dag moeten doen. Slaap helpt je lichaam eigen beter te presteren. Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die chronisch minder slapen dan zes uur per dag een lagere metabolische waarden hebben, een hogere kans hebben op het ontwikkelen van chronische ziekten én in hogere percentages gewichtstoename hebben.

Neem weer eiwit tot je

Calorieën verbranden terwijl je hamburgers eet? Yes, please! Eiwit zorgt ervoor dat je lichaam iets harder moet werken om voedsel te verteren dan koolhydraten en vet. Het is dus slim om je inname van toegevoegde vetten en eenvoudige koolhydraten te verlagen en je inname van eiwitrijk voedsel (zoals eieren, quinoa, linzen en amandelen) te verhogen.

Ga lopen of fietsen, in plaats van met de auto

Wanneer je de mogelijkheid heb, kun je best eens de auto laten staan. Je hoeft niet voor elke boodschap in de auto te springen. Soms zit je maar 5 of 10 minuten achter het stuur, terwijl je het ook in 20 minuten had kunnen lopen. Bovendien zal lopen of fietsen er ook voor zorgen dat je veel meer calorieën verbrandt.

Til je kussen over je hoofd op de bank

Het klinkt misschien gek, maar de meesten van ons zitten op de bank en betekent dat vaak stil zitten en niet bewegen. Maar je kunt (en zou) wat bewegingen moeten inbouwen, zodat je wat calorieën kunt verbranden terwijl je gewoon televisie kijkt. Til bijvoorbeeld 50 keer je kussen boven je hoofd of loop rondjes om de bank tijdens elk reclameblok. Het houdt je lichaam in beweging, wat goed is voor je spieren, terwijl je ook nog eens calorieën verbrandt.

6/60 regel

Elke 60 minuten op een dag even 6 minuten bewegen, dat is wat deze regel inhoudt. Slechts zes minuten staan of bewegen elk uur van de dag is voldoende om de metabole vertraging als gevolg van lange perioden van zitten te compenseren. Zo simpel kan het zijn!

Je auto zelf wassen

Tuurlijk, het is soms lekker en makkelijk om naar de autowasstraat te rijden, maar je kunt veel meer calorieën verbranden als je het zelf doet. Omdat je lage en hoge gedeeltes van je auto wast, beweegt je lichaam op en naar, wat veel doet voor je benen (om nog maar te zwijgen over je rug en armen).

Staand werken

Bij sommige bedrijven is het al mogelijk, maar overweeg om het zitten achter je bureau eens af te wisselen met staand werken. Thuis kun je het ook toepassen, door bijvoorbeeld aan het aanrecht staand te gaan werken. Je kunt er wel 20 tot 50 calorieën per uur mee verbranden.

Kauwgom kauwen

Het klinkt misschien niet als de gezondste gewoonte ter wereld, maar kauwgom kan er voor zorgen dat je calorieën verbrandt. Het traint je gezichtsspieren én het voorkomt dat je gaat snacken. Psst, het kan ook een onderkin minimaliseren!

Keilen

Deed je dit vroeger ook veel? Tijd om het weer eens te doen! Het zoeken van de platste steen en het over het water gooien terwijl de sprongen wordt geteld, verbrandt meer calorieën dan stilstaan en het uitzicht bewonderen. Het is niet alleen ontspannend, maar het traint ook je onderbenen en bilspieren (wanneer je bijvoorbeeld squat om de perfecte steen op te pakken). Misschien soms dus ook even met je andere arm gooien….

In de douche zingen

Nog een reden om je favoriete lied in de douche mee te zingen. Zingen in de douche kan 136 calorieën per uur verbranden. Het maakt ook nog eens endorfines vrij en verlaagt het stresshormoon. Winning!

Wist je trouwens dat je allergisch kunt zijn voor sport?

https://www.famme.nl/beter-in-bed/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen