11x babynamen uit de serie Emily in Paris

Zwanger Laura Saija 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De luchtige Netflix-serie Emily in Paris heeft niet alleen harten veroverd met alle Parijse avonturen, maar ook een trend gezet in babynamen. In dit lijstje vind je tijdloze Franse klassiekers, maar ook Engelse traditionele namen.

Babynamen uit Emily in Paris

Deze namen zijn populair geworden door ‘Emily in Paris’, perfect voor fans die Parijse flair in hun gezin willen brengen.

1. Emily

Naar het hoofdpersonage van de serie, Emily Cooper, een jonge Amerikaanse vrouw die naar Parijs verhuist voor haar werk. Emily is een meisjesnaam van Engelse oorsprong. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘Aemilia’, wat ‘rivaal’ of ‘navolger’ betekent.

2. Gabriel

Gabriel, de charmante buurman van Emily en een belangrijk personage in de serie. Het is een jongensnaam die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. Het betekent ‘man van God’ of ‘God is mijn kracht’.

3. Sylvie

Sylvie, Emily’s veeleisende en stijlvolle baas bij de marketingfirma Savoir in Parijs. De meisjesnaam is afgeleid van het Latijnse woord ‘silva’, wat ‘bos’ betekent. Het verwijst naar iemand die afkomstig is uit het bos of een band heeft met de natuur.

4. Mindy

De grappige, beste vriendin van Emily. Mindy is een meisjesnaam die van oorsprong uit het Engels komt. Het is afgeleid van het woord ‘mind’, wat ‘geest’ of ‘verstand’ betekent. Het kan ook worden gezien als een verkorting van ‘Melinda’, wat ‘zachte en vriendelijke’ betekent.

5. Alfie

Een mysterieuze Britse zakenman die Emily kent uit een Franse les.  Alfie wordt vaak gebruikt als een verkorte vorm van de naam ‘Alfred’. Het is van Oudengelse oorsprong en betekent ‘elf-raad’ of ‘raadsheer van elfen’.

6. Madeline

De ambitieuze Madeline is directeur bij het Amerikaanse bedrijf waar Emily werkt. Madeline is een meisjesnaam die verschillende oorsprongen heeft. Het kan afkomstig zijn van het Hebreeuwse woord ‘Magdalene’, wat ‘uit Magdala’ betekent. Het kan ook een verkorte vorm zijn van de naam ‘Madeleine’, die afkomstig is van het Franse woord ‘madeleine’, wat een soort cake betekent.

7. Antoine

Antoine Lambert, een charmeur en grote klant van Savoir. De naam Antoine is een jongensnaam van Franse oorsprong. Het is de Franse variant van de naam ‘Antonius’, die afkomstig is van het Latijnse woord ‘Antonius’, wat mogelijk ‘onbetaalbaar’ of ‘prijsloos’ betekent.

8. Mathieu

Mathieu Cadault, een aantrekkelijke Fransman die Emily ontmoet tijdens een evenement.

9. Luc

Naar Luc, een collega van Emily en een vrolijke en energieke persoonlijkheid. Luc is een jongensnaam die vooral voorkomt in Nederlandstalige en Franstalige gebieden. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘lux’, wat ‘licht’ betekent. De naam verwijst vaak naar iemand die verlichting, wijsheid of helderheid symboliseert.

10. Julien

Julien, een lid van het marketingteam met wie Emily samenwerkt en vaak botst. De jongensnaam vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord ‘Julianus’. Het is afgeleid van de naam van de Romeinse keizer Julius Caesar. De naam betekent ‘afkomstig van de gens Julia’ of ‘jeugdig’.

11.Camille

Camille, een vriendin van Emily en een complex personage uit de serie. Camille is een uniseks naam die voorkomt in zowel jongens- als meisjesnamen. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘camillus’, dat oorspronkelijk ‘jonge bediende’ of ‘jonge dienaar’ betekent.

27x de leukste babynamen geïnspireerd op Netflix-serie Ginny & Georgia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme