Redactie
Redactie Lifestyle 17 mei 2015
Leestijd: 4 minuten

14 grootste fouten die mannen maken in een relatie

Onlangs stelde ik een niet onomstreden lijstje op met de 12 grootste fouten die vrouwen in relaties maken. Zoals verwacht: de reacties waren niet van de lucht. Furieus. Instemmend. Schuldbewust. En overwegend beginnend met de woorden: ja, maar en hij.

Klopt, zij maken er bij vlagen ook een behoorlijke bende van. Van die types die ervoor zorgen dat de gemiddelde vrouw de benen neemt. Daarom presenteer ik met gepaste trots – uiteraard compleet van horen zeggen, want mijn vriend is geheel onbekend met al onderstaande missers – de 14 grootste fouten die mannen in relaties maken.

1. Hij belt/appt niet terug

Ja, wanneer het hem uitkomt, dan wel. Daar gaat soms een uur, soms een etmaal en soms twee dagen overheen. Hij heeft het namelijk ‘druk druk druk’. Vinden vrouwen niet leuk. Lees: vinden vrouwen een dealbreaker.

2. Hij gaat vreemd

Natuurlijk geldt dit niet voor al het mannenvolk, gelukkig niet. Maar helaas wel voor een deel ervan. Sukkels.

3. Hij begrijpt je (en vrouwen in het algemeen) niet

Deze was ook van toepassing in het rijtje vrouwelijke fouten. Iets over emotie versus logica en ratio. Om te concluderen dat dit eigenlijk niet zozeer een ‘fout’, maar vooral een ‘feit’ is. En daarmee is eigenlijk alles hierover wel zo’n beetje besproken. Dat is geen excuus, maar wel een verklaring.

4. Hij is niet geïnteresseerd (genoeg)

Een man die denkt dat hij alleen de eerste date(s) vragen moet stellen, maakt een cruciale denkfout. Sterker: alleen vragen stellen is op den duur sowieso niet genoeg – doorvragen is waar het echt om gaat. Grappig genoeg vinden mannen dat vaak een enorme opgave, terwijl vrouwen puur vanuit het concept ‘oprechte interesse’ met gemak tientallen vragen op mensen afvuren. Da’s trouwens ook niet helemaal de bedoeling, maar dat is een heel ander verhaal.

5. Lichamelijke affectie, hoe spel je dat? En nee, niet met s-e-k-s

Er is meer dan seks. Minder ook. Mannen vinden het vaak lastig dat grote grijze speelveld ertussenin te zien. Een zomaar-kus, hug of kom-even-in-m’n-armen-hangen-moment. Vinden vrouwen fijn. Noodzakelijk zelfs. Mannen niet zo. Jammer joh.

6. Vrienden en voetbal gaan (te vaak) voor het meisje

Op zich kunnen we er prima mee leven dat we zondagavond tussen 19.00 en 20.00u niet luid op de bank naast de man kunnen telefoneren. En al helemaal niet tegen hem aan mogen brabbelen. Liefst meer in de vorm van hier-schatje-bord-met-eten-ik-ga-even-een-uurtje-de-deur-uit-tot-later. Zondagavond dus, maar niet ook nog vier keer per week tussen maandag en zaterdag. We hebben nu eenmaal ook aandacht nodig. Best wel veel.

7. Hij snapt je gevoelige kant niet

Zie #3. Waar mannen vaak teveel ratio hebben, hebben vrouwen vaak iets teveel non-ratio. We noemen het ook wel: emoties. Om goed op elkaar in te kunnen spelen, is soms jaren training nodig. Voor een non-rationeel persoon om rationeler te zijn, is in de regel gemakkelijker dan voor een non-emotioneel persoon om emoties te tonen. Laat staan die van anderen te begrijpen. Maar nogmaals: met jaren oefenen komen ze er wel. Soms.

8. Hij claimt je

Want echt niet dat alleen vrouwen dat doen hoor, integendeel. Mannen die verwachten dat je overal maar braaf met ze mee naartoe gaat, die zijn er ook. ‘Waarom ga je nu weer met je vriendinnen op stap, het is toch ook gezellig om een avondje (alweer) met z’n tweetjes op de bank te hangen?’ Neuh schatje, niet elke avond.

9. Hij is jaloers

Let op: er is sprake van een zeer dunne lijn tussen ‘vleiend’ en ‘bloedirritant’. Het begint vaak bij de eerste, om al snel moeiteloos over te vloeien in de tweede. Zomaar even appen waar je bent, met wie en tot hoe laat ongeveer is de eerste keer heel lief (‘joepie, hij mist me’), de tweede keer nog acceptabel en de derde keer een enkeltje exit.

10. Hij vindt je vriendinnen niet leuk

Met als onherroepelijk gevolg dat zij hem dat ook niet vinden. Helaas. Dan gaat het ‘m niet worden.

11. Hij laat je niet uitpraten

Of hij praat door je heen. Consequent. Als je nét middenin een verhaal zit. Tegen hem of tegen iemand anders. Maar ja, als hij iets bedenkt/ziet/voelt, dan komt dat er meteen uit, ongeacht of er iemand (jij/z’n moeder/het meisje achter de kassa) net iets zei. De remedie? Zelf stug door blijven praten. Kost even wat training en een paar sessies mindfulness, maar dan lukt het je. Als je daar geen zin in hebt, zeg dan dat je er liever vanaf ziet. Snel praten, dan lukt het je misschien daadwerkelijk de zin af te maken.

12. Hij heeft bindingsangst

In de categorie: velen hebben het voor je geprobeerd, en velen zijn gesneuveld. Gevalletje: telefoonnummer bewaren en over een jaar of vier weer een keertje bellen.

13. Hij Tindert er nog regelmatig lustig op los

‘Niet omdat ‘ie er echt iets mee wil doen, maar omdat het gewoon grappig is’. Tuurlijk lieverd, The Big Bang Theory is ook grappig. Ga dat maar kijken.

14. ‘You don’t bring me flowers’

Of chocola. Of bodylotion van Rituals. Of een fijn boek. Gewoon, iets. Af en toe. Zomaar. Niet alleen maar als we jarig zijn.

‘Zij die zonder zonde zijn werpe de eerste steen’. Vooruit, hier zijn ze: de 12 fouten die vrouwen in relaties maken >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme