De beste meditatie apps om je hoofd even helemaal leeg te krijgen

Gezondheid Sharon van der Werf 27 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

In een wereld waar we constant geconfronteerd worden met prikkels, kan het soms hartstikke fijn zijn om even niets te doen. Meditatie kan je daar goed mee helpen, maar waar begin je? We delen een lijstje met fijne meditatie apps om die eerste stap te zetten.

Met deze meditatie apps heb jij het mediteren hopelijk binnen no time onder de knie.

Gratis meditatie apps

Calm

Er zijn bij de app Calm zeker ook betaalde features, maar veel van de mogelijkheden zijn gratis. Daarom hebben we ervoor gekozen om ‘n in dit lijstje te zetten. De vormgeving van de app is prettig om naar te kijken, en wij vinden ‘m vooral geschikt voor mensen die willen focussen op een rustige ademhaling.

Moeite met in slaap komen? Ook dan kan deze app goed van pas komen, omdat de app verschillende slaapverhalen aanbiedt. Een daarvan wordt voorgelezen door Matthew McConaughey… alleen moet je daar helaas wel voor betalen. €12,99 per maand, €5,99 per maand voor een jaarabonnement.

VGZ Mindfulness

Heb je het liefste een Nederlandse app, dan is de app VGZ Mindfulness iets voor jou. Deze app is 100% gratis en helpt jou op een laagdrempelige manier om meer mindfull te worden. Je kunt hiervoor een van de meer dan 70 oefeningen gebruiken, met een lengte tussen de 1 en 40 minuten. Voor ieder wat wils dus.

The Breathing App

Deze app werd ontwikkeld door Eddie Stern, die onder andere de yogi-trainer van Madonna was. The Breathing App focust volledig op langzaam ademhalen (denk aan zes keer per minuut), wat zou zorgen voor een betere focus en een beter immuunsysteem.

Hoog tijd voor een écht constructieve anti-stress aanpak!

Betaalde meditatie apps

Headspace

Laten we maar meteen beginnen met de meditatie app waar iedereen het over heeft, namelijk Headspace. De vormgeving van deze app ziet er goed uit, er zijn meditaties van beginners tot experts, en de app heeft een duidelijke uitleg. Daarnaast is Andy’s stem prettig om naar te luisteren, en dat is natuurlijk een dik pluspunt.

Prijs: €9,99 per maand, €5,99 per maand voor een jaarabonnement. Headspace is de eerste 10 dagen gratis.

Meditatie en Ontspanning

De app Meditatie en Ontspanning is volledig in het Nederlands. De eerste drie oefeningen zijn volledig gratis, en voor het ontgrendelen van de rest van de (enorm variërende!) oefeningen betaal je eenmalig €14,99 of €1,09 per losse oefening.

3 creatieve manieren om te mediteren (die niet gaan over stilzitten met gesloten ogen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme