6x waarom samen een ommetje maken zo goed is voor je relatie

Gezondheid Sharon van der Werf 27 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel Nederlanders zijn aangestoken met het wandelvirus en daar staan we helemaal achter – wandelen is immers hartstikke gezond en je brengt lekker tijd door in de buitenlucht. De volgende keer dat je naar buiten gaat voor je dagelijkse ommetje raden we ook zeker aan om je partner van de bank te sleuren, want samen wandelen is hartstikke goed voor jullie relatie.

6 redenen om samen met je partner te wandelen

1. Minder stress

Goed nieuws: het is wetenschappelijk bewezen dat wandelen zorgt voor minder stress. Een wandeling, vooral in een omgeving met veel natuur, zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol uit je lichaam verdwijnt. Door samen te wandelen zorgen jullie allebei voor meer rust in huis.

2. Meer energie

Wandelen zorgt voor de aanmaak van endorfine, een stofje dat we ook wel kennen als een gelukshormoon. Hierdoor voel je je beter, zit je lekkerder in je vel en heb je meer energie dan wanneer je ervoor kiest om op de bank te blijven hangen.

3. Een boost voor je seksleven

En die extra energie? Gebruik die vooral als opkrikker voor je seksleven. Onderzoek heeft aangetoond dat jouw doorbloeding tijdens het wandelen een stuk beter is, en dat is dan weer bevorderlijk voor de prestaties in bed.

Dit is waarom wandelen goed is voor je hersenen, volgens de wetenschap

4. Een goed moment om bij te praten

Wat is de laatste keer geweest dat jullie écht een goed gesprek hadden? Met werk, kinderen en het huishouden is er altijd wel iemand druk, waardoor je al lang niet meer aan elkaar hebt gevraagd hoe het écht gaat. Een blokje om is de uitgelezen kans voor een goed gesprek.

5. Het is goed voor je gezondheid (voor allebei!)

Dat wandelen goed is voor je gezondheid, daar hebben we al vaker over geschreven. Sterker nog, wandelen blijkt zelfs beter voor je te zijn dan een intensieve workout. Als jullie allebei willen werken aan jullie gezondheid, dan is wandelen een laagdrempelige activiteit waar je meteen mee kunt beginnen. Burn those calories!

4 redenen waarom wandelen héél gezond is

6. Het is gratis

Als wij Nederlanders ergens van genieten, dan is het wel als iets gratis is. Wandelen kost helemaal niets (oké, alleen als je die koffie to go achterwege laat) als je een ommetje in de buurt doet. En als je naar een natuurgebied rijdt, zijn de benzinekosten ook wel te verwaarlozen.

Sporten in je eentje saai? Deze work-outs doe je thuis met je partner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Feeling

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme