Deze 4 vrouwen bekennen waarom ze vreemdgingen (en geen spijt hebben)

Relatie Redactie 23 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Vreemdgaan is niet netjes. Maar dat betekent ook niet dat het de slechtste keuze was in de relatie. Daarom hebben sommige mensen die vreemdgaan geen spijt ervan.

Interessant feitje over het huwelijk: sinds 1990 is het aantal vrouwen dat vreemdgaat met 40% gestegen terwijl dat percentage onder mannen exact hetzelfde bleef. Deze vier vrouwen bedrogen hun man, vertellen waarom ze dat deden en of ze er spijt van hebben (spoiler: dat hebben ze dus niet).

De vrouwen willen anoniem blijven.

De ene die zich eenzaam voelde binnen haar relatie

‘Ik ging vreemd omdat ik ongelukkig was en eerlijk gezegd aandacht zocht omdat het ontbrak binnen mijn relatie. Het ging niet met voorbedachte rade. Ik was niet boos – alleen maar verdrietig en eenzaam. Hoewel het niet goed was, heb ik er geen spijt van. Het was een nieuw dieptepunt wat me bewust maakte van m’n gevoelens en wat ik wilde. Mijn toenmalige vriend heeft het niet ontdekt, maar het heeft ertoe geleid dat ik de relatie heb verbroken en verder ging. Ik heb geleerd dat ik niet meer in een relatie blijf hangen die me eenzaam laat voelen. Ik begrijp nu wat het betekent is als mensen zeggen dat je beter in je eentje ongelukkig kan zijn dan ongelukkig in een relatie.’

De ene die het vreemdgaan eerlijk toegaf

‘Ik ging vreemd omdat ik me niet geliefd of gewaardeerd voelde. Ik hunkerde naar het gevoel om gewild te zijn. De nieuwe man wist precies wat hij moest zeggen en met me moest doen, wat alleen maar benadrukte wat ik miste. De relatie met mijn vriend was niet vreselijk of een aflopende zaak, maar ik was wel boos op hem. Ik wilde dat hij me mooi liet voelen, dat hij me het gevoel gaf dat hij me wilde. Ik heb geen spijt van het vreemdgaan. Ik heb een geweldige man ontmoet die me leerde van mezelf te houden. Het was een les, maar het heeft m’n leven zeker een tijdje gecompliceerd gemaakt. Uiteindelijk heb ik alles opgebiecht aan mijn vriend, die nu mijn echtgenoot is. De impact op de relatie was absoluut niet fijn. Er was een hoop woede en zijn vertrouwen in mij was volledig verscheurd. Het heeft me jaren gekost dat terug te winnen. Soms voelt het alsof hij me nog steeds niet helemaal vertrouwt. Ik heb geleerd hoe moeilijk het is om iemands vertrouwen terug te krijgen als je dat hebt geschonden. De emotionele littekens helen moeilijk. Desondanks kan ik niet beloven dat ik nooit meer vreemdga.’

De ene die voor de bad guy ging

‘Ik ben er niet trots op, maar in mijn twintiger jaren bedroog ik een heel aardige, bijna irritant lieve man die me op handen droeg met een ex die me als shit behandelde. Toen mijn ex me eindelijk terug wilde, maakte ik het uit met de nice guy en ik weet niet of hij ooit heeft geweten dat ik vreemdging. Natuurlijk heb ik spijt dat ik zo gedachteloos handelde, maar een deel van mij weet dat het vreemdgaan ruimte heeft gegeven om volwassen te worden, hoe ik wel en niet behandeld wil worden en uiteindelijk een trouwe relatie te krijgen met mijn huidige man. Maar misschien maak ik mezelf dat wel wijs om me beter te voelen.’

De ene die van vreemdgaan leerde te leven volgens haar eigen regels

‘Waarom ik vreemdging? Het was een mix van woede en aandacht die ik thuis niet meer kreeg. Ik heb er geen spijt van. Het heeft me tot de persoon gemaakt die ik vandaag ben. De man met wie ik vreemdging, heeft me veranderd. Het was niet alleen een affaire; het was ook een waardevolle, liefdevolle vriendschap. Maar ik bleef uiteindelijk wel bij m’n vriend. Ik leerde van hem te houden ondanks zijn fouten en begreep beter waarom hij bepaalde dingen had gedaan. Je kan stellen dat het me meer vergevingsgezind maakte. Ik kan niet zeggen dat ik het nooit meer doe. Dat weet ik niet. Ik leerde te leven voor mezelf en dat ik van mezelf moet houden voordat ik van iemand anders houd. Ik leerde dat een man me niet compleet maakt, in welke situatie dan ook.’

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen