Heet! 5 Standjes die je sowieso tot een hoogtepunt brengen

Relatie Janne Vogel 23 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Ook al lijken we er soms bijna niet aan toe te komen, sexy time is fundamenteel om je relatie sterk te houden. Je kunt niet dichter bij je partner zijn dan tijdens een potje vrijen en hebt dan ook eindelijk de volledige aandacht voor elkaar. Samen klaarkomen is overigens hartstikke gezellig.

Toch zijn er genoeg vrouwen die tijdens de seks niet klaarkomen. Omdat het lastig gaat, of omdat penetratie alleen hen niet genoeg stimuleert.

Klaarkomen

Natuurlijk hoef je niet altijd klaar te komen, maar als je wel op een orgasme uit bent en het lukt niet, kan dat heel frustrerend zijn. We verzamelden hieronder een aantal standjes die je móet proberen als je moeite hebt met het bereiken van een orgasme. Of als je gewoon zin hebt in een echt goede vrijpartij. Good luck.

1. De CAT (Coital Alignment Technique)

Dit standje klinkt heel interessant, maar is gelukkig niet van het niveau kruiwagen. Eigenlijk is de CAT hetzelfde als de missionarishouding, alleen penetreert je partner je verticaal in plaats van horizontaal.

Hij tilt zijn lichaam zo hoog mogelijk op, tot zijn borstkas ten hoogte van je schouders ligt. Jij kunt vervolgens je benen in een hoek van 45 graden buigen, zodat je je heupen kantelt. In plaats van de traditionele in- en uitbeweging, kan je partner rondjes draaien met zijn penis en heen en weer bewegen terwijl hij in je zit. Hierdoor is er voortdurend contact tussen de onderkant van zijn schacht en jouw clitoris. Zéker het proberen waard.

Leuk weetje: dit standje werd ooit uitgevonden door Amerikaanse psychotherapeut Edward Eichel, nadat hij hoorde hoe bizar weinig vrouwen hun hoogtepunt bereikten tijdens de seks. Edward, bedankt.

2. Lepeltje-lepeltje

Je hebt vast weleens gehoord van de G-spot en alle voordelen die dit speciale plekje met zich meebrengt. Tijdens de seks is ‘ie helaas niet altijd even makkelijk te vinden, maar áls je ‘m vindt zul je het merken ook.

Lepeltje-lepeltje is the way to go als je fan bent van G-spot stimulatie. Door te lepelen drukt de penis van je partner tegen de voorwand van je vagina aan en wordt de G-spot constant gestimuleerd.

LEES OOK: Oeh la la: 6 gewoonten van koppels met een stomend heet seksleven

3. Cowgirl

Seks mag dan een dubbelspel zijn, maar in sommige gevallen moet één van jullie de touwtjes in handen nemen. Het cowgirl standje is zowel bij mannen als vrouwen geliefd, en wij begrijpen wel waarom. Mannen vinden het héél hot als jij bovenop klimt en je kunt in dit standje zelf de diepte en het ritme bepalen. Daarnaast zijn er twee paar handen vrij om de clitoris te stimuleren. Win-win?

4. Reverse cowgirl

Het draait tijdens de seks allemaal om de juiste hoek. De reverse cowgirl heeft dezelfde voordelen als de traditionele variant, maar maakt het daarnaast makkelijker om de G-spot te bereiken. Doordat je je rug hol maakt stimuleert zijn penis jouw speciale plekje, waardoor je sneller een orgasme bereikt.

5. Doggy style

Bij veel koppels favoriet in de slaapkamer, en niet zonder reden. Je partner stoot heel diep in je, waardoor ook in dit standje jouw G-spot enorm wordt geprikkeld. En eh, heb je weleens gehoord van de A-spot? Ook een heel gevoelig plekje, dat nog iets dieper ligt dan de G-spot. De kans is groot dat je partner tijdens doggy style ook dit plekje bereikt. Double pleasure.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen