Met deze tips geef je je seksleven een boost (zonder je partner te kwetsen)

Relatie Maaike van de Graaf 2 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Seks is een belangrijk onderdeel van je relatie en het kan dan ook verdomd lastig zijn als jij en je partner er niet lekker in zitten. Mocht je je seksleven saai vinden en ‘t een boost willen, lees dan vooral even verder.

We geven in dit artikel namelijk een aantal tips waarmee je de seks tussen jou en je partner naar een hoger niveau tilt zónder dat je hem gelijk kwetst.

Met deze tips geef je je seksleven een boost (zonder je partner te kwetsen)

Het is natuurlijk best lastig om je seksleven een boost te geven… Het vereist nou eenmaal wat actie vanuit jou en je partner. Maar wat nou als het van hem of haar niet zo erg hoeft en tevreden is? Dan kun je onderstaande tips implementeren waarmee je je seksleven verbetert zonder dat je je partner voor zijn of haar hoofd stoot.

1. Communiceer

Communicatie is de basis voor een gelukkige relatie en een fijn seksleven. Je hebt het vast al vaker gehoord, maar als je je partner niet vertelt wat er in je omgaat en welke verlangens je hebt, kan je niet van hem of haar verwachten dat hij of zij er iets mee gaat doen. Het is daarom ook goed om je gevoelens en verlangens te delen, ook als het op seks aankomt.

Het is – wanneer je met je partner over seks praat – goed om niet te gaan gooien met verwijten, maar juist te vertellen wat je zelf anders graag wil zien.

2. Geef instructies

Wanneer jullie seks hebben, moet je niet bang zijn om instructies te geven. Dit hoeft echt niet per se dominant of vervelend over te komen. Sterker nog; het helpt uiteindelijk alleen maar om je seksleven te verbeteren. Voelt het niet goed instructies te geven? Dan kun je je vriend of vriendin natuurlijk ook begeleiden.

3. Benadruk de positieve punten

Benadruk vooral datgene wat jij positief vindt aan jullie seksleven en waar je opgewonden van wordt. Het geeft je partner namelijk vertrouwen om door te gaan met hetgeen waar jij zo blij van wordt. Mocht je het idee hebben dat het niet werkt, complimenteer dan heel specifiek.

4. Vraag wat je partner wil

Een seksleven bestaat altijd uit twee personen en dus is het ook goed om na te gaan wat je partner wil. Vraag wat hij of zij prettig vindt en neem dat vervolgens mee als jullie het bed induiken. Je zult zien dat je partner ook meer zin krijgt om zijn of haar best te doen.

5. Bespreek wat jullie dwarszit

Je libido gaat of staat bij hoe lekker je in je vel zit en dus is het goed om te kijken waar jij en je partner mee struggelen. Hebben jullie financiële problemen of ruzie met een vriend? Die negatieve gevoelens beïnvloeden zonder meer je seksleven en dus is het goed om te bespreken wat jullie dwarszit. Alleen op die manier kunnen jullie er samen uitkomen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen