4 x slimme trucs om professionele foto’s te maken met je telefoon

Tablet, telefoon, oortjes en als vrouw heb je ook wel graag nog een deodorant, spiegeltje of flesje water in je tas. Kortom, die tas zit vol. Ook nog een fotocamera meesjouwen? ‘Dat kan ik ook met mijn telefoon.’

Toch, als je de foto’s op je computer bekijkt, vallen ze vaak tegen. Een smartphone kan bijna nooit op tegen een camera. Met deze snufjes haal je het maximale uit je smartphonecamera.

1. Apps

Met je smartphone kun je helaas niet de sluitertijd, het diafragma en ISO-waarde aanpassen. Gelukkig zijn er apps die dit wel voor je kunnen! VSCO Cam of Afterlight zijn twee goede opties.

2. Externe lenzen

Een goede externe lens heeft een eigen de ingebouwde chip en lens en gebruikt dus eigenlijk alleen het geheugen en het scherm. De Olloclip is een voorbeeld van een goede lens tegen een lage prijs. Binnenkort brengt Olympus een nieuwe lens uit, waarbij de foto’s net zo goed worden als bij een spiegelreflex. Wij zijn benieuwd.

Bron: Olloclip

3. Statief

Je kunt nog zo’n vaste hand hebben, beter dan een statief is niemand. Oké, of een statief wel in je handtas past is een beetje de vraag natuurlijk. Gelukkig heb je voor een kleine prijs al een lichtgewicht simpele driepoot en mocht je echt wat van plan zijn: geavanceerdere verstelbare statieven.

4. Externe flitser

Weinig licht zorgt al snel voor een slechte foto, want je foto wordt er korrelig van. De led-flitser die standaard in je telefoon zit is vaak niet fel genoeg. De iblazr is een losse flitser die je aansluit op de uitgang voor je oordopjes en voorziet je in één keer van meer licht.

Zo maak je de mooiste kinderfoto’s

Reageer op artikel:
4 x slimme trucs om professionele foto’s te maken met je telefoon
Sluiten