Smullen maar! 4x gourmetrecepten voor bij Pakjesavond

Eten Culy 28 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Pakjesavond komt nu wel écht dichterbij. En aangezien iedereen weet dat voorpret zowat de halve fun is, delen we alvast onze beste gourmetrecepten. Die houden we bewust foolproof en makkelijk, maar natuurlijk wél gigantisch lekker. Voor een heerlijke avond!

Goed om te weten bij deze gourmetrecepten: eigenlijk kun je zowel de pittig gemarineerde garnalen als de kipsatéspiesjes en de pompoen-halloumi-prikkers heel goed van tevoren voorbereiden. Hoe langer deze ingrediënten in de marinade gaan, hoe lekkerder.

4 x gourmetrecepten voor bij Pakjesavond

Pittig gemarineerde garnalen

Pittig gemarineerde garnalen, fris limoentje erbij, eventueel een beetje komkommer… Hoeven we nog uit te leggen dat dit gourmethapje een echte allemansvriend is? Vast niet. Ben je toch niet zo’n fan van pittig? Halveer dan de hoeveelheid chilipasta.

Bron: Culy

Kipsatéspiesjes

Deze kipsatéspiesjes hebben alles wat je van een gourmetrecept verlangt. Ze zijn mals en sappig en door de satémarinade natuurlijk ook nog ‘ns echte smaakbommetjes. Liever vega? Vervang de kip door vegetarische kipstu(c)kjes of tempeh.

Bron: Culy

Pompoen-halloumispiesjes op een prikker

Deze pompoen-halloumispiesjes zijn misschien wel één van onze favoriete vega gourmetrecepten. De pompoen marineren we in sojasaus en chili, voor extra smaak. Geweldig in zijn eenvoud!

Bron: Culy

Gourmet wentelteefjes met gebakken banaan

Heb je na de hartige gangen nog trek in iets zoets? Deze gourmet wentelteefjes met gebakken banaan zijn niet normaal lekker. Door de schijfjes banaan te bakken in je pannetje, gaan ze een beetje karamelliseren. Da’s pas genieten!

Bron: Culy

Dit artikel verscheen eerder op Culy. 

https://www.famme.nl/5x-goede-redenen-om-samen-met-je-kind-te-koken/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme