6x Netflix films en series om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof

Zwanger Laurien Bleeker 28 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Oh yes, je zwangerschapsverlof is gestart wat betekent dat je kan gaan nestelen. En een van de leukste dingen: je kan ongegeneerd Netflixen tijdens je verlof. Laat je baby nog maar lekker even doorgroeien in je buik terwijl jij dit lijstje Netflix films en series om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof afvinkt.

Niets is fijner dan met je bolle babybuik op de bank ploffen met een kop thee en je favoriete serie of film om naar te kijken. Deze Netflix films en series om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof gaan over zwangerschapskwaaltjes, baby’s en ouderschap. Sommige serieus, andere met een knipoog.

Dé films en series om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof

Je hebt de tijd, dus je kan urenlang kijken bent naar je favo serie op Netflix tijdens je verlof. En het is ook echt ergens goed voor, want sommige van deze films en series maken je regelmatig aan het lachen, wat weer goed is voor je oxytocine peil. Bingewatchen dus, als je zwangerschapsverlof is ingegaan!

1. Modern Family

Het is lachen geblazen met Modern Family (dus ga regelmatig even naar het toilet om ongelukjes te voorkomen). De serie die bekroond is met meerdere Emmy’s en een Golden Globe vertelt het verhaal van drie (samengestelde) gezinnen die samen een grote familie vormen. Denk aan een oudere man met een heel jonge vrouw, pubers en het leven van een homoseksueel stel. Herkenbare karakters die herkenbare situaties met elkaar meemaken. Er zijn maar liefst 11 seizoenen van deze serie gemaakt, dat zijn 250 afleveringen, genoeg te bingewatchen dus, met deze grappige Netflix serie.

2. Babies

Een heel andere serie over zwangerschap, bevallen en het ouderschap is Babies. Een interessante wetenschappelijke docuserie om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof, want je leert in 12 afleveringen Babies alles over de eerste hapjes, de eerste woordjes, slapen, zintuigen en bewegingen van jawel, je baby. Babies gaat over het eerste levensjaar, dus de ideale Netflix serie om je alvast voor te bereiden op dat belangrijke, mooie, vermoeiende, geweldige eerste jaar van en met je mini.

3. The Beginning of Life

De documentaire The Beginning of Life is net zo’n interessante docu als Babies, maar dan gaat het over gezinnen van over de hele wereld die worden gevolgd tijdens het eerste jaar met een new born. Ook in deze film krijg je te zien hoe belangrijk dat eerste levensjaar van je baby is en wat je als ouders kan doen om je kindje zo goed mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling. Het mooie van baby’s is dat ze enorm veel leren en dat zie je allemaal terug in deze docu film. Leuk én leerzaam om te bingewatchen tijdens je verlof dus.

4.Yummy Mummies

Ontzettend rijke, hysterische mommy’s to be uit Australië die gevolgd worden tijdens hun zwangerschap en het moederschap, dat is waar Yummy Mummies om draait. Een echte lekker-wegkijken-serie voor tijdens je zwangerschapsverlof met momenten waarbij je mond van verbazing zal openvallen. Denk aan over-the-top babyshowers, designer babyspullen en een heuse baby-casting.

5. Knocked up

Stel je bent succesvol en hebt grote ambities, maar dan raak je plotseling en per ongeluk zwanger na een onenightstand met een minder ambitieuze man die niet zoveel van z’n leven maakt. Het overkomt Allison Scott (Katherine Heigl) in de romantische komedie Knocked up. Samen gaan ze toch proberen er iets van te maken voor de baby en dat levert grappige scenes op. Een echte feel good Netflix movie die op het lijstje mag.

6. Bridget Jones’s baby

We kennen haar allemaal, Bridget Jones. De eeuwige single uit de gelijknamige films. Op haar 43ste komt ze erachter dat ze zwanger is, maar ze weet niet of ze wel klaar is voor de komst van een kind en daarnaast weet ze niet zeker wie de vader van de baby is. Op een hilarische manier volg je het herkenbare leven van de zwangere Bridget Jones.

Heb je alle Netflix films en series om te bingewatchen tijdens je zwangerschapsverlof al gezien? Check dan eens onze Netflix lijst vol series met moeders in de hoofdrol. Ook heerlijk om te bingewatchen tijdens je verlof of in je kraamperiode als de baby slaapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme