5 Gezonde ingrediënten die je smoothie meer vullend maken

Gezondheid Inga Stoit 9 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Smoothies zijn heerlijk, maar vaak niet vullend genoeg. Dit komt doordat ze merendeel uit fruit en water bestaan en dat zorgt niet bepaald voor een lang verzadigd gevoel. Je kunt een smoothie meer vullend maken met onderstaande tips, deze zijn overigens ook nog eens gezond!

1. Notenboter

Notenboter is een absolute uitkomst. Je smeert dit op je broodje en crackers en daarnaast is het heerlijk in smoothies. Voeg een schep notenboter toe aan je smoothie en je krijgt daarmee gelijk een portie eiwitten binnen (wat je een langer verzadigd gevoel oplevert).

2. Chiazaad

Chiazaad is een enorm gezond zaadje. Er zitten veel antioxidanten, eiwitten en vezels in. Daarnaast leveren ze een goede dosis gezonde energie en je hebt er maar een heel klein beetje van nodig. De zaadjes zetten ietwat uit in de smoothie en daarmee krijgt het drankje nog meer volume.

LEES OOK: Pindakaas is niet goed voor iedereen en dit is waarom.

3. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is lekker en gezond. Een gemiddelde portie kan 12 tot 17,3 gram aan eiwitten bevatten en daarnaast heeft het minder suikers dan normale yoghurt. Griekse yoghurt is lekker dik wat de smoothies ook lekker dik maakt. Dit is vaak meer vullend dan water of melk.

4. Gezonde vetten

Vetten zijn niet onze vijand, vooral de gezonde vetten niet. Je kunt bijvoorbeeld een beetje kokosolie of avocado door je smoothie mengen en je zult zien dat je langer vol zit. Daarnaast wordt de smoothie romiger en lijkt het alsof je een toetje eet.

5. Proteine poeder

Een schepje eiwitpoeder kan de smaak een twist geven en je meer energie opleveren. Je kunt je saaie bananen smoothie bijvoorbeeld veel lekkerder maken door er een schepje chocolade proteine poeder aan toe te voegen. Wat de smaak betreft kun je alle kanten op!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme