Na een dag werken heerlijk ontspannen: zo doe je dat

Gezondheid Inga Stoit 26 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

We weten allemaal dat werk behoorlijk stressvol kan zijn. Deze stress kunnen we vervolgens ook meenemen naar huis en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Er bestaat namelijk een kans dat je dit afreageert op je geliefde en soms zelfs op de kindjes. Maar dat gebeurt niet langer met onderstaande tips. Deze helpen je namelijk om te ontspannen.

1. Een kleurboek voor volwassenen

Een kleurboek voor volwassenen heeft iets magisch. Dit komt door al die lijnen en de ingewikkelde patronen. Ze zijn enorm afleidend voor de geest en dus ideaal om een chaotische dag mee af te sluiten. Je bent even lekker in de weer met kleuren en stiften en verder doet niks er toe, heerlijk!

2. Buiten wandelen

Frisse lucht doet wonderen! Aan het einde van je lange werkdag maak je een ommetje en laat je even lekker alles van je afwaaien. Je kunt bijvoorbeeld een motiverende podcast beluisteren of je favoriete muziek. Loop ook wat vaker naar plekken toe in plaats van het OV te gebruiken, dit helpt.

LEES OOK: 5 ochtendrituelen die je aan het einde van de dag een voldaan gevoel opleveren.

3. Gezichtsmasker opdoen

Een beetje selfcare doet wonderen voor je uiterlijk maar ook voor je mentale gesteldheid. Je verwent je huidje met iets voedends en hiermee roep je jezelf ook even een halt toe. Tijdens de inwerktijd van het maskertje kun je mooi een tijdschrift lezen.

4. Vriendinnen-tijd

Sommige mensen kosten energie en van andere mensen krijg je energie. Spreek daarom af met mensen waar je energie van krijgt. Zoals je vriendinnen, met hen kun je lachen, gieren en brullen. En tevens kun je even al je sores kwijt.

5. Lezen

Het kan misschien even duren voordat je een mooi boek voor jezelf uitgekozen hebt, maar als je deze eenmaal hebt gevonden kun je niet stoppen met lezen. Het is zo heerlijk ontspannend. Je bent lekker bezig met een verhaal wat niet het jouwe is. En daar zul je enorm van ontspannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen