Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Zwanger 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

5x de beste huidverzorgingsproducten voor tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam best wat te verduren. Ten eerste groeit er natuurlijk gewoon een kind in je buik, waardoor je lichaam steeds zwaarder wordt. Ten tweede komen er soms ook nog andere dingen bij kijken, zoals striae of een onrustige huid. Een paar goede huidverzorgingsproducten in huis is dus nooit verkeerd.

Wij geven daarom graag tips welke huidverzorgingsproducten je zeker goed kunt gebruiken tijdens je zwangerschap.

Lichaam verandert

Elke vrouw ervaart haar zwangerschap anders. De één heeft gewoon simpelweg meer last van kwaaltjes en lichamelijke ongemakken dan de ander. De één vindt dat ze er stralend uitziet als ze zwanger is, de ander vindt het eigenlijk vreselijk dat haar lichaam zo verandert. Als dit laatste het geval is, kan het helpen om in ieder geval te investeren in goede huidverzorging.

Dit is niet alleen goed voor degenen die minder blij zijn met hun veranderende lichaam, het is sowieso een goed idee om je huid goed te verzorgen tijdens je zwangerschap. Je lichaam krijgt al veel te verduren in die negen maanden, dan mag je best een beetje lief ervoor zijn. En stiekem vinden we die momentjes van me-time helemaal niet zo erg, toch?

Tips voor de beste huidverzorgingsproducten voor de zwangerschap

Daarom geven wij tips voor goede huidverzorgingsproducten voor tijdens je zwangerschap.

1. Body butter

Een goede huidverzorgingsproduct is een fijne body butter voor je lichaam. De body butter van Weleda richt zich speciaal op zwangere vrouwen. Het product voedt de huid, ondersteunt de groei van de huid, houdt de huid soepel en het helpt striae verminderen.

Body butter
Bron: Bol.com

2. Anti striae crème

Striae hoort nou eenmaal bij een zwangerschap, de één vindt dat vervelender dan de ander. Met deze anti striae crème van Vibrant Glamour verminder je de striae en je verzorgt de gebieden die er gevoelig voor zijn goed. Zowel tijdens als na je zwangerschap kun je hier zeker profijt van hebben.

anti striae
Bron: Bol.com

3. Belly balm

Je kan je buik niet goed genoeg verzorgen tijdens de zwangerschap. De Pregnancy Belly Balm van Naïf hydrateert en herstelt de huid van je buik. Daarnaast zorgt ook deze buikbalsem ervoor dat de striae vermindert. Ook ruikt de balsem nog eens heerlijk naar lavendel.

Belly balm
Bron: Holland & Barrett

4. Zonnebrand

Het blijft de komende tijd nog lekker warm in Nederland, dus een goede en veilige zonnebrand is een musthave. De zonnebrand van Inna Suncare is speciaal voor de zwangere vrouw gemaakt en het verzorgt je huid ook nog eens goed.

Zonnebrand
Bron: Bol.com

5. Buikmasker

Als alle andere producten nog niet genoeg helpen, kun je altijd nog iets anders proberen, namelijk het Pregnancy Belly Mask van Zalig Zwanger. Ook dit masker voedt en hydrateert de huid en het verzacht en verkoelt je buik.

Buikmasker
Bron: Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme